На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Британський ринок автострахування стикається з нелегкою боротьбою на тлі зростання витрат і майбутньої прибутковості: EY

Версия для печати Версия для печати
15.07.2024 

Ринок автострахування Великобританії пережив найскладніший рік з 2011 року, зафіксувавши збитковий чистий комбінований коефіцієнт (NCR) на рівні 112,8% у 2023 році, але зі зниженням інфляції та зростанням премій передбачається повернення до прибутковості, згідно з даними Ernst & Young (EY), компанії, що надає професійні послуги.

Це сталося після невтішного 2022 року, коли сектор продемонстрував NCR на рівні 111,1%. Труднощі були спричинені зростанням витрат на виплати страхових відшкодувань, зумовленим стійкою високою інфляцією, збільшенням витрат на матеріали та робочу силу, а також преміями, які не встигали за інфляцією страхових виплат.

Однак зараз, коли інфляція знижується, а премії зростають у другій половині 2023 року, EY очікує повернення до прибутковості сектору автострахування Великобританії у 2024 році, прогнозуючи, що NCR становитиме 96%.

Метт Вітлі, партнер EY з надання послуг у сфері страхування у Великобританії, зазначив: "Висока інфляція та зростання витрат призвели до того, що ці два роки були надзвичайно складними для британського сектору автострахування. Особливо це стосується 2023 року, коли на баланси компаній вплинула запізніла реакція на необхідні коригування премій у 2022 році".

"Це були важкі часи для сектору, але не лише для компаній; 2023 рік також був важким для споживачів автострахування, які зіткнулися з різким підвищенням премій, щоб привести їх у відповідність до інфляції страхових відшкодувань. Однак зараз, коли інфляція знижується, а витрати на виплати зменшуються, на горизонті з'являються кращі новини як для страховиків, так і для споживачів, і ми очікуємо, що цього року сектор автострахування повернеться до прибутковості", – продовжив Вітлі.

У 2023 році премії зросли більш ніж на чверть (£544 на поліс) і, як очікується, продовжать зростати у 2024 році, відображаючи поточні коригування через інфляційний тиск.

Прогнозується, що споживчі премії зростуть ще на 15,9% у порівнянні з попереднім роком у 2024 році (£87 на поліс у середньому). Однак, коли ринок стабілізується і повернеться до прибутковості, очікується, що споживчі премії знизяться на -3,7% у 2025 році (-23 фунтів стерлінгів на поліс в середньому).

Вітлі додав: "Хоча є позитивні ознаки того, що прибутковість сектору автострахування знаходиться в межах видимості, макроекономічні виклики залишаються, і існує відчуття невизначеності щодо впливу зміни облікової ставки Odgen в 2025 році.

"Як і раніше, життєво важливо, щоб автостраховики продовжували ретельно контролювати свої витрати, пристосовувалися до змін у поведінці клієнтів, підтримували вразливих клієнтів, а також шукали можливості для інновацій та зростання".

Джерело:  Reinsurance News
URL статті:  https://www.reinsurancene.ws/uk-motor-insurance-faces-uphill-battle-amidst-rising-costs-and-future-profitability-ey/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес