На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Страхові збитки від урагану "Берил" в США впадуть між $2,5 млрд та $4,5 млрд: Moody's

Версия для печати Версия для печати
16.07.2024 

За оцінками Moody's RMS Event Response, застраховані збитки США від урагану "Берил", ймовірно, складуть від 2,5 до 4,5 мільярдів доларів, включаючи збитки від вітру, штормових припливів і повеней, викликаних опадами.

В той же час, за оцінками фірми, збитки Національної програми страхування від повеней (NFIP) від цієї події оцінюються в менш ніж 300 млн. доларів, тоді як очікувані загальні збитки від урагану "Берил" за межами США не перевищать 1,5 млрд. доларів.

Moody's RMS зазначає, що збитки в Карибському басейні, в тому числі на Ямайці та Навітряних островах, призвели до того, що більшість застрахованих збитків були виплачені за межами США.

Тим часом, очікується, що страхові збитки в Мексиці залишаться низькими, оскільки "Берил" майже не зачепив густонаселений готельно-курортний регіон півострова Юкатан.

Для тих, хто не знає, "Берил" розпочався як тропічна депресія над центральною частиною тропічної Атлантики 28 червня, через кілька годин перетворившись на тропічний шторм, який швидко посилився протягом наступних двох днів і 30 червня став ураганом 4-ї категорії – найпершим ураганом такої сили, зафіксованим у басейні Атлантичного океану.

Потім, 2 липня, Берил став найпершим ураганом 5 категорії в історії, перевершивши попередній рекорд урагану Емілі більш ніж на два тижні.

Шлях Берил простягнувся від Навітряних островів у Карибському морі до узбережжя Мексиканської затоки в штаті Техас. Шторм зробив три окремі виходи на сушу: Острів Карріаку, Гренада, 1 липня; Тулум, Мексика, 5 липня; і, нарешті, Матагорда, Техас, 8 липня.

Ця оцінка Moody's RMS дещо збігається з оцінкою моделювальника ризиків катастроф CoreLogic, який нещодавно оновив свою оцінку збитків страхової індустрії від урагану "Берил", визначивши загальну суму збитків від вітру в Техасі на рівні від 2,5 до 3,5 мільярдів доларів США.

Водночас, компанія Karen Clark & Company повідомила на початку цього тижня, що збитки від урагану "Берил", застраховані у приватному секторі, складуть близько 510 млн. доларів у Карибському басейні, 90 млн. доларів у Мексиці та 2,7 млрд. доларів у США.

Джефф Уотерс, директор відділу північноатлантичних ураганів Moody's, прокоментував: "Ураган "Берил" став ще однією складною та потужною подією, що охопила кілька фронтів та регіонів. Частини Карибського басейну зазнали катастрофічних руйнувань, які, на жаль, потребують багато часу для повного відновлення.

"У Берил закінчилося місце для посилення в Мексиканській затоці перед тим, як він досягнув суші в Техасі, що зменшило його вплив на (пере)страховий ринок. Просуваючись вглиб країни, Берил, безумовно, заслуговує на увагу, оскільки він зберіг інтенсивність і приніс одні з найсильніших вітрів в недавній історії над густонаселеним районом Х'юстона".

Уотерс продовжив: "Будівельні норми Техасу, хоча і не такі суворі, як в інших штатах, повинні дозволити більшості споруд витримати вітри, про які повідомлялося в звітах про ураган Берил, але з огляду на високу щільність населення в цьому регіоні, значні обсяги очікуваної незначної / помірної шкоди внесуть свій внесок у загальну суму збитків, що підлягають страхуванню".

"Очікувані збитки відображають пошкодження майна та перерви в роботі житлового, комерційного, промислового, водного та автомобільного напрямків бізнесу, а також враховують джерела посилення збитків після події (PLA) та немодельовані джерела збитків.

Радж Воджала, керуючий директор з розробки моделей Moody's, сказав: "На додаток до змодельованих вітрового та водного впливу урагану "Берил", були зафіксовані численні пошкодження, пов'язані з падінням дерев, розмивом інфраструктури автомобільних доріг та залізниць, а також збитки, спричинені торнадо.

Разом зі значними перебоями в електропостачанні (понад два мільйони на піку), все це могло посилити збитки, продовжити ремонтні роботи та перерви в роботі, а також спричинити зростання кількості страхових відшкодувань."

Воджала продовжив: "Після урагану Харві в 2017 році в Південному Техасі спостерігався помітний витік покриття від внутрішніх повеней на полісах страхування від вітру та наслідків, пов'язаних з судовими процесами, і в набагато меншій мірі Берил також може спричинити подібні наслідки.

"Вітер значною мірою спричинить хоча штормові припливи і втрати, пов'язані з внутрішніми повенями, можуть призвести до збільшення частки застрахованих збитків, особливо в деяких з найбільш постраждалих округів Техасу, в неприбережних регіонах зі значними показниками використання NFIP.

"Застраховані збитки від вітру і NFIP будуть спричинені житловими лініями, в той час як комерційні і автомобільні лінії будуть спричиняти втрати від води на приватному ринку, в першу чергу в Техасі".

"Джулі Серакос, керуючий директор з управління продуктами Moody's, додала: "Ми очікуємо, що більшість страхових збитків від урагану Берил будуть покриті первинними страховиками, а деякі економічні збитки, особливо в Карибському басейні, будуть компенсовані за рахунок запуску параметричного покриття на місці.

"Ураган Берил, схоже, задає тон очікуваному активному і потенційно потужному сезону ураганів у Північній Атлантиці.

Всі сегменти ринку (ре)страхування повинні підготуватися до моніторингу та реагування на події, що розгортаються, за допомогою новітніх інструментів моделювання Moody's RMS і наборів даних про ризики, що відображають найактуальніші та найповніші уявлення про ландшафт ураганних ризиків".

Джерело:  Reinsurance News
URL статті:  https://www.reinsurancene.ws/hurricane-beryl-us-insured-losses-to-fall-between-2-5bn-4-5bn-moodys-rms/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес