На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Страхова галузь досягла нової рівноваги: Swiss Re

Версия для печати Версия для печати
16.07.2024 

Стійкість світової економіки до геополітичної напруженості та більш високих темпів інфляції створила передумови для зростання та підвищення прибутковості страхового сектору, йдеться в останньому звіті World Insurance sigma компанії Swiss Re.

За даними Swiss Re, у 2024 році світовий ВВП, як очікується, зросте на 2,7% в реальному вираженні, що відповідає минулорічному показнику. Очікується, що це зростання збережеться і в 2025 році на рівні 2,8% в реальному вираженні, оскільки провідні економіки виявилися більш стійкими, ніж очікувалося, до нещодавніх викликів.

Ця стійкість, на думку Swiss Re, створила передумови для стабільного зростання і підвищення прибутковості страхової індустрії, причому в нинішніх умовах виграють як сегменти non-life, так і life.

"Страхова індустрія досягла нової рівноваги після викликів останніх років, – говорить Жером Хегелі, головний економіст групи Swiss Re. "Глобальна економіка продемонструвала позитивну динаміку, що має сприяти зростанню попиту на страхування. Зокрема, варто звернути увагу на сектор страхування життя, оскільки вищі відсоткові ставки стимулюють інвестиційний дохід та споживчий попит на ануїтети, що дає змогу більшій кількості людей отримувати надійний дохід на пенсії".

У сфері страхування, не пов'язаного зі страхуванням життя, Swiss Re очікує, що прибутковість зміцниться, оскільки страховики підвищили тарифи в останні роки через вплив інфляції на збільшення витрат на відшкодування збитків. Swiss Re очікує, що ціни на особисті види страхування продовжать зростати у 2024 році, а потім сповільняться у 2025 році. Щодо комерційного страхування, перестраховик зазначає, що, хоча темпи зростання ставок все ще залишаються позитивними, вони сповільнилися, а на деяких ринках почалося пом'якшення ситуації.

За прогнозами Swiss Re, загальний обсяг премій, не пов'язаних зі страхуванням життя, зросте на 3,9%, досягнувши $4,6 трлн у 2024 році та $4,8 трлн у 2025 році.

Зокрема, у сфері страхування майна та нещасних випадків Swiss Re очікує зростання прибутку цього року, зазначаючи, що загальногалузева рентабельність капіталу (ROE) на восьми основних ринках поки що становить 10% цього року, порівняно з 6% у 2023 році. ROE вище 10% прогнозується до 2025 року.

"Комерційне страхування становить майже половину всього ринку страхування майна та нещасних випадків. Ми очікуємо, що комерційні страхові компанії збережуть прибутковість у 2024 році, оскільки динаміка ставок дозволила таким напрямкам, як страхування майна, залишатися стабільними за ціною. Цього року в галузі спостерігається однозначне зростання ставок за договорами страхування майна. Що стосується страхування від нещасних випадків, ми спостерігаємо тенденцію до загального пом'якшення ринку в більшості довгострокових ліній", – говорить Кера Макдональд, головний андеррайтинговий директор Swiss Re Corporate Solutions.

У сфері страхування життя Swiss Re підкреслює, що в результаті підвищення відсоткових ставок очікується як зростання премій, так і поліпшення прибутковості. Насправді, Swiss Re прогнозує зростання премій у галузі на 2,9% до кінця 2024 року, досягнувши загального пулу премій у розмірі $3 трлн, з аналогічним зростанням на 2,7%, очікуваним у 2025 році.

Перестрахувальник прогнозує поширення ануїтетів та збільшення пенсійних заощаджень як значну сферу зростання для страхування життя. У США в 2022 році продажі ануїтетів з фіксованою ставкою зросли на 63%, а в 2023 році – ще на 36%, і Swiss Re очікує, що розвинені ринки забезпечать половину всіх додаткових премій по страхуванню життя протягом наступних 10 років завдяки значному зростанню ануїтетів.

У 2024 році перестрахувальник очікує, що поєднання збільшення премій та вищого інвестиційного доходу сприятиме підвищенню прибутковості страхування життя, а операційні результати на восьми найбільших ринках зростуть на 15% за рік.

Джерело:  Reinsurance News

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес