На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Страхові збитки від стихійних лих продовжать зростати: Swiss Re

Версия для печати Версия для печати
16.07.2024 

Очікується, що глобальні страхові збитки від стихійних лих продовжать зростати зі щорічною швидкістю 5-7% по відношенню до ВВП, вважає Кера Макдональд, головний андеррайтинговий директор Swiss Re Corporate Solutions.

Під час нещодавнього медіа-діалогу Swiss Re, присвяченого обговоренню останнього сигма-звіту, пані Макдональд підкреслила, що погодні явища стають все більш небезпечними, головним чином, через вторинні загрози, такі як град, лісові пожежі та торнадо.

Вона зазначила, що на ці вторинні небезпеки зараз припадає набагато більша частка глобальних збитків від стихійних лих, ніж у минулому.

Макдональд пояснила: "Ми бачимо, що щорічні страхові збитки, які регулярно надходять до страхової індустрії сьогодні, перевищують 100 мільярдів доларів США.

І якщо ми можемо розглянути це в контексті, то в 2017 році, коли ми пережили урагани Гарві, Ірма і Марія, ця сума була набагато вищою за 100 мільярдів доларів США, але ніхто не очікував, що це обов'язково стане новою нормою. Шість із семи років, що минули відтоді, ми бачимо, що збитки становлять або перевищують 100 мільярдів доларів. Це значна зміна порівняно з тим, що ми бачили в п.п.редні роки".

Забігаючи наперед, МакДональд заявила, що Swiss Re прогнозує подальше зростання кількості таких випадків зі швидкістю 5-7% на рік.

"Якщо порівняти це з ВВП, то за останні 30 років збитки від стихійних лих у світі подвоїлися, але при темпах зростання 5-7% вони знову подвояться протягом наступних 10 років по відношенню до ВВП, і це дуже значний зсув, з яким стикаються наші клієнти", – додала вона.

Страхова індустрія стикається зі значними викликами, оскільки збитки від стихійних лих зростають швидше за темпи зростання ВВП. Це зростання впливає на доступність страхування і може призвести до збільшення прогалин у захисті в багатьох регіонах.

Swiss Re розширює цю інформацію у своєму сигма-звіті: "У 2023 році майже 62% загальних збитків від катастроф були незастрахованими. Звуження прогалин у захисті вимагає зменшення очікуваних збитків та/або збільшення страхового покриття. А зменшення потенційних збитків передбачає пом'якшення наслідків зміни клімату, зменшення збитків, а також заходи з п.п.редження та адаптації для мінімізації впливу та вразливості до небезпек як на рівні суспільства (наприклад, дотримання будівельних норм), так і на рівні окремих активів".

Джерело:  Reinsurance News
URL статті:  https://www.reinsurancene.ws/insured-nat-cat-losses-to-continue-rising-warns-swiss-res-kera-mcdonald/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес