На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Перспективи світового ринку перестрахування P&C позитивні, незважаючи на загрозу несприятливих погодних умов

Версия для печати Версия для печати
18.07.2024 

Аналітики Morningstar DBRS відзначають, що прогноз компанії щодо світового ринку перестрахування відповідальності залишається позитивним, незважаючи на загрозу стихійних лих, волатильність процентних ставок та потенційну геополітичну невизначеність.

За словами аналітиків, світові перестраховики повідомили про високу прибутковість андеррайтингу та інвестицій у першому кварталі 2024 року, що стало можливим завдяки сприятливій ціновій кон'юнктурі на ринку перестрахування, зниженню збитків від стихійних лих та високій дохідності за договорами з фіксованою прибутковістю.

Однак, незважаючи на покращення прибутку, деякі очікувані несприятливі фактори все ще можуть зашкодити результатам 2024 року, вважають аналітики.

"На прибутковість андеррайтингу можуть вплинути потенційні майбутні природні катастрофи, включаючи сезон ураганів в Атлантичному океані, який, судячи з прогнозів основних організацій з прогнозування ураганів та інтенсивності урагану "Берил", може призвести до збитків, пов'язаних зі стихійними лихами, які будуть вищими за середній показник. Тим не менш, ми не очікуємо будь-якого впливу на кредитний рейтинг від потенційно більш активного сезону ураганів", – зазначили в Morningstar DBRS.

У той же час, аналітики Morningstar DBRS відзначили, що хоча дохідність інвестицій з фіксованим доходом виглядає багатообіцяючою для перестраховиків через переважаючі високі процентні ставки, вони можуть зіткнутися з додатковою волатильністю через ризики спреду і фондового ринку, оскільки глобальні економічні та геополітичні перспективи залишаються невизначеними.

Аналітики фірми дійшли висновку: "Наш прогноз щодо світового та бермудського ринків перестрахування відповідальності залишається позитивним завдяки переважаючому сприятливому ціновому середовищу, високій дохідності реінвестування з фіксованим доходом та підтримці з боку сильних позицій капіталу.

Однак існують певні загрози, такі як стихійні лиха та волатильність відсоткових ставок". Потенційна геополітична напруженість і глобальне економічне уповільнення також можуть підірвати прибутковість інвестицій перестраховиків.

"Інші фактори, такі як зміна клімату і зростання населення в прибережних районах, схильних до стихійних лих, включаючи урагани, ймовірно, будуть продовжувати впливати на результати галузі в осяжному майбутньому".

Джерело:  Reinsurance News
URL статті:  https://www.reinsurancene.ws/global-pc-reinsurance-market-outlook-positive-despite-looming-headwinds/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес