На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Організації рухаються недостатньо швидко, щоб відповідати глобальним мегатенденціям, Aon

Версия для печати Версия для печати
18.07.2024 

Майже три чверті (72%) бізнес-лідерів вважають, що їхні компанії рухаються недостатньо швидко, щоб протистояти ризикам, пов'язаним з глобальними мегатенденціями у сфері торгівлі, технологій, погоди та робочої сили, згідно з нещодавнім опитуванням, проведеним перестрахувальним брокером Aon.

Опитування Aon, в якому взяли участь керівники вищої ланки та бізнесу в Північній Америці, Великій Британії та Європі, показало, що 86% бізнес-лідерів вважають важливим протистояти викликам та можливостям, що виникають у зв'язку з цими мегатенденціями.

Більше того, більшість респондентів опитування визначили всі чотири мегатренди як "надзвичайно важливі" для їхнього бізнесу.

Важливим фактором, на який слід звернути увагу, є те, що торгівля, технології та робоча сила є найбільш пріоритетними (понад 80% респондентів оцінили їх як надзвичайно важливі), тоді як 70% опитаних назвали погодні умови першочерговим ризиком.

Що стосується торгівлі, то особи, які приймають рішення в бізнесі, зазначили, що ризики, пов'язані з торгівлею, залишаються одними з найсерйозніших проблем, як у фізичному, так і в фінансовому сенсі.

Дані опитування показують, що ризики ланцюгів поставок займають перше місце в головах керівників вищої ланки: 74% осіб, які приймають рішення в бізнесі, заявили, що їхня відповідальність за ланцюги поставок або функції дистрибуції зросла за останній рік.

Важливо також звернути увагу на те, що, хоча досягнення в галузі штучного інтелекту, даних і аналітики пропонують компаніям конкурентну перевагу, вони також генерують нові та еволюціонуючі ризики.

Дані показують, що бізнес-лідери чітко розуміють важливість повного аналізу та оцінки ризиків, пов'язаних з технологіями: 63% респондентів повідомили, що вимірювали рентабельність інвестицій в ініціативи з кібербезпеки, а 61% проводили аудит ІТ-постачальників для управління ризиками третіх сторін і розростанням ІТ-інфраструктури протягом останнього року.

Якщо говорити про погоду, то 66% осіб, відповідальних за прийняття рішень у бізнесі, заявили, що розуміють, що кліматичні проблеми породжують нові ризики та вразливості, які вимагають серйозних змін у тому, як бізнес думає про майбутнє.

Цікаво, що порівняно з трьома іншими мегатенденціями, особи, які приймають рішення, не надто поспішають вживати заходів з урахуванням погодного ризику. У той час як 59% опитаних проводять кількісну оцінку фінансового впливу екстремальних погодних умов, 72%, як повідомляється, роблять те ж саме для кібер-ризиків.

Опитування також показало, що зростання витрат на робочу силу є однією з найбільших проблем, з якими наразі стикаються особи, відповідальні за прийняття рішень у бізнесі. 57% заявили, що їхні компанії суттєво змінили пропозиції щодо пільг та медичного обслуговування для працівників, щоб зробити їх більш доступними та покращити результати.

Трохи більше половини респондентів (52%) повідомили, що протягом останнього року вживали заходів для перекваліфікації або підвищення кваліфікації працівників відповідно до нових вимог "зелених" технологій та проектів з відновлюваних джерел енергії, а 45% також заявили, що кліматичні проблеми допомагають створити "культуру, орієнтовану на місію, яка приваблює та утримує таланти".

Крім того, дані опитування також виявляють ключові відмінності в готовності до ризиків між організаціями в США та Європі.

Хорошим прикладом є те, що 48% американських бізнесменів, які приймають рішення, назвали збої в ланцюжку поставок головним ризиком, порівняно з 27% в ЄС та Великобританії.

Однак 44% керівників в ЄС та Великобританії вважають війну та політичну нестабільність головним торговельним ризиком, порівняно з 28% в США", – прокоментував результати опитування генеральний директор Aon Грег Кейс:"Ці результати підтверджують те, що ми чуємо від наших клієнтів щодня – світ стає більш мінливим і складним, створюючи невизначеність і потребу в нових рішеннях у глобальній економіці. Керівники, які приймають рішення в бізнесі, усвідомлюють масштабність викликів, пов'язаних з такими мегатенденціями, як торгівля, технології, погода та робоча сила, і шукають дієві ідеї та інноваційні інструменти для більш швидкого вирішення критичних ризиків та кадрових питань".

Aon виявляє, що реагування на ці мегатенденції ускладнюється постійним занепокоєнням щодо макроекономічних та фінансових умов.

Про це чітко свідчить той факт, що 77% осіб, які приймають бізнес-рішення, занепокоєні коливаннями процентних ставок, а 73% – волатильністю цін на активи, що вплине на їхній бізнес у наступному році.

Президент Aon Ерік Андерсен (Eric Andersen) сказав: "Очевидно, що якщо не вживати заходів, то можна уникнути ризиків, пов'язаних з цими трендами:"Очевидно, що без вжиття заходів особи, які приймають бізнес-рішення, не зможуть ефективно управляти своїми ризиками, пов'язаними з цими мегатенденціями, протягом наступного року. Оскільки мегатренди стають все більш взаємопов'язаними, компанії, які застосовують комплексний, заснований на даних, перспективний підхід до управління ризиками, будуть більш впевнено вирішувати проблеми і використовувати можливості в умовах невизначеності".

Джерело:  Reinsurance News
URL статті:  https://www.reinsurancene.ws/organisations-not-moving-fast-enough-to-address-global-mega-trends-aon/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес