На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Страховий інститут дорожньої безпеки вважає, що кожен автомобіль повинен мати систему екстреного гальмування під час руху заднім ходом

Версия для печати Версия для печати
19.07.2024 

Дослідження американського інституту IIHS засвідчило, що камери заднього виду, датчики паркування та системи екстреного гальмування під час руху заднім ходом у сукупності скоротили кількість зареєстрованих поліцією аварій під час руху назад на 78%. Водночас одна тільки задня система попередження про поперечний трафік скоротила кількість таких зіткнень на 22%.

Технології підвищують безпеку автомобілів, даючи їм змогу виявляти транспортні засоби, об'єкти і людей поза зоною видимості водія і втручатися в ситуацію, якщо зіткнення здається неминучим. Багато з цих функцій вже входять у стандартну комплектацію різних моделей, але інші, такі як заднє автоматичне екстрене гальмування (AEB), залишаються опціональними. За словами президента Страхового інституту дорожньої безпеки (IIHS) Девіда Харкі, це викликає жаль, оскільки дослідження свідчать, що технологія втручання в дії водія quot;ефективніша в запобіганні аваріям, ніж інші типи рішеньquot;.

У нещодавньому дослідженні IIHS, присвяченому запобіганню зіткнень ззаду, було протестовано вісім кросоверів. Сім із них показали хороші результати: Ford Escape, Honda CR-V, Mitsubishi Outlander і Subaru Forester отримали вищу оцінку quot;чудовоquot;. Mazda CX-5, Toyota RAV4 і Volkswagen Taos отримали оцінку quot;просунутийquot;, а Hyundai Tucson – оцінку quot;базовийquot;.

Ці системи покликані запобігти поширеним і дорогим аваріям. Однак тільки Outlander має задню систему AEB як стандартну функцію, в той час як для інших вона є опцією. Це відображає ширшу тенденцію на ринку США, де лише 23 відсотки нових моделей 2023 року пропонують задню AEB у стандартній комплектації, а 32 відсотки – як опцію.

Дані IIHS свідчать про те, що автомобілі з AEB на 29% скоротили кількість претензій щодо пошкоджень інших автомобілів і на 9% – щодо пошкоджень автомобілів страхувальників. Майже 30% претензій щодо зіткнень у 2022 році були пов'язані з аваріями із заднім ударом, ремонт яких обійшовся в середньому більш ніж у 4 000 доларів. Вартість встановлення системи екстреного гальмування під час руху заднім ходом відносно невелика і становить близько 600 доларів залежно від моделі.

Хоча системи AEB можуть скоротити кількість аварій і знизити вартість страхування, вони не є безвідмовними. Більшість сучасних систем AEB для заднього ходу використовують ультразвукові датчики, які не призначені для виявлення пішоходів, тому покладатися тільки на цю технологію під час руху заднім ходом ризиковано.

Одне з досліджень IIHS показало, що поєднання камер заднього виду, датчиків паркування та задньої системи AEB скоротило кількість аварій під час руху заднім ходом на 78%. У зв'язку з цим виникає питання: чи повинні автовиробники зробити екстрене гальмування під час руху заднім ходом стандартною функцією?

Джерело:  Autoua
URL статті:  https://autonews.autoua.net/uk/53425-strakhovii-institut-bezpeki-dorozhnogo-rukhu-stverdzhuie-shcho-kozhen-avtomobil-povinen-mati-zadnie-avtomatichne-ekstrene-galmuvannia.html

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес