На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Аналітики стверджують, що BI є ймовірним фактором страхових збитків від збою в роботі ІТ-інфраструктури Microsoft

Версия для печати Версия для печати
19.07.2024 

Після сьогоднішнього збою в роботі хмарного сервісу Microsoft аналітики очікують, що основну частину збитків страхової галузі становитимуть виплати за перерву в роботі, і ставлять під сумнів, що це може стати лакмусовим папірцем для кібер-страховиків, зокрема спеціалізованого страховика Beazley зі штаб-квартирою у Великій Британії.

Один з найбільших в історії збоїв в роботі ІТ-технологій вразив сьогодні компанії по всьому світу, спричинивши значні перебої в роботі авіакомпаній, лікарень, фінансових груп та медіа-сайтів. Підтверджено, що причиною збою стало оновлення безпеки від CrowdStrike, постачальника технологій безпеки, яке призвело до широкомасштабних проблем з операційною системою Windows від компанії Microsoft.

Звичайно, пройде певний час, перш ніж буде зрозумілий загальний вплив і отримані реалістичні оцінки збитків для страхової галузі, але експерти з кібербезпеки вже описують цю подію як безпрецедентну з точки зору діапазону і масштабу систем, на які вона вплинула, і це суворе нагадування про потенціал кібернетичних накопичувальних ризиків і значних збитків від переривання бізнесу.

Коментуючи ІТ-збій, аналітики Goldman Sachs заявили, що, на їхню думку, "ключовою сферою уваги будуть потенційні позови про відшкодування збитків, пов'язаних з перериванням бізнесу, при цьому ключовими факторами будуть причина і тривалість ІТ-збою".

Збій у роботі, спричинений кібератакою, може спричинити інші збитки, а також BI, але, як зазначають аналітики, CrowdStrike виключив це і пов'язав інцидент з оновленням програмного забезпечення.

Аналітики RBC Capital Markets також очікують, що "основна частина застрахованих збитків сьогодні припадає на перерву в роботі", додаючи, що той факт, що причиною стало оновлення програмного забезпечення, "має означати, що загальний збій у роботі, а отже, і збитки, будуть меншими, ніж у випадку інциденту, пов'язаного з порушенням системи безпеки (наприклад, з кібератакою)".

"Виходячи з того, що наразі бачать аналітики РБК, компанія вважає, що збій досить серйозний, щоб кваліфікувати його як кіберкатастрофу, але підкреслює, що подія триває, і що вони не є експертами в галузі кібербезпеки.

Хоча ринок кібер-перестрахування останнім часом розширився, реальність така, що ще не було значного стрес-тесту для кібер-страховиків і ринку в цілому, що викликає питання щодо здатності страховиків належним чином страхувати ризики, враховуючи відсутність історичних даних і брак передового моделювання.

Але чи може це стати лакмусовим папірцем для ринку кібер-страхування? Саме це питання ставить РБК у своєму висвітленні події, зосереджуючись на великому кібер-страховику Beazley (BEZ).

"Якщо припустити, що сьогоднішній день є лакмусовим папірцем, то ми вважаємо, що він повинен заспокоїти ефективність кібер-андеррайтингу BEZ (і галузі в цілому), оскільки ми отримаємо більше ясності щодо впливу цього відключення протягом наступних тижнів і місяців.

Очевидно, що неявним припущенням тут є те, що BEZ не згорнеться від цього і отримає вигоду від подальшого повороту кібер-ринку завдяки більш жорсткому ціноутворенню і вищому попиту", – кажуть аналітики.

На даному етапі, продовжують аналітики, ніщо не вказує на те, що сьогоднішній збій в роботі ІТ-системи створить будь-який ризик для капіталу Beazley.

Аналітики Goldman Sachs також обговорюють потенційний вплив сьогоднішнього збою на Beazley, підкреслюючи, що в рамках роботи з мінімізації хвостових ризиків, у більшості контрактів передбачено право на виплату страхових відшкодувань у разі збою в роботі понад 8 годин.

"Тому, хоча ще рано, якщо припустити, що збій в роботі ІТ не був викликаний кібератакою, як зазначено в повідомленнях ЗМІ, і тривав менше 8 годин, ми вважаємо, що це допоможе обмежити потенційні збитки від збою в роботі ІТ", – зазначають аналітики Goldman Sachs.

Джерело:  Reinsurance News
URL статті:  https://www.reinsurancene.ws/bi-claims-the-likely-focus-of-insured-losses-from-microsoft-it-outage-say-analysts/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес