На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Стійкість страхування зростає у 2023 році на тлі всесвітнього визнання необхідності посилення захисту: Swiss Re

Версия для печати Версия для печати
24.07.2024 

У 2023 році стійкість страхування або зросла, або залишилася стабільною щодо ризиків, пов'язаних зі стихійними лихами, врожаєм, здоров'ям та смертністю, які відстежуються Індексом стійкості Swiss Re.

На думку компанії, це відображає загальну увагу до поглинаючої ролі страхування для домогосподарств, фермерських господарств та бізнесу.

"У 2023 році ми побачили ознаки того, що громадяни та політики в усьому світі визнають переваги вищого страхового захисту та вживають заходів для збільшення страхового покриття, а отже, і стійкості", – пояснили в Swiss Re.

Як повідомляється, глобальна стійкість страхування була стабільною на рівні 58% у 2023 році.

Однак глобальний розрив у захисті від вищезазначених ризиків досяг нового максимуму в 1,83 трлн доларів США в еквіваленті страхових премій за цей рік.

Swiss Re відзначає, що глобальний розрив у захисті збільшився на 3,1% в номінальному вираженні з 1,77 трильйона доларів у 2022 році і зростав на 3,6% щорічно в номінальному вираженні з 2013 року, що приблизно відповідає тенденціям зростання номінального ВВП.

Якщо розглядати тільки стійкість до природних катастроф, то індекс Swiss Re збільшився до 25,7% у 2023 році.

Перестрахувальник зазначив, що 2023 рік характеризувався великою часткою сильних конвективних штормів, особливо в США, де ця загроза є відносно більш застрахованою, ніж в інших країнах.

"Тим не менш, три чверті глобальних ризиків від природних катаклізмів не захищається страхуванням. Прогалина в захисті склала 385 мільярдів доларів в еквіваленті премій, що на 5,2% більше, ніж у минулому році. За останні 10 років спостерігається покращення глобальної стійкості страхування від природних катастроф", – зазначає Swiss Re.

Однак, за словами перестраховика, ключовим фактором стало значне зростання стійкості розвинених ринків, яка зросла до понад 38% у 2023 році з близько 35% у 2013 році.

Тим часом, стійкість ринків, що розвиваються, як правило, надзвичайно низька, а регіони майже повністю незахищені від ризиків природних катастроф.

Джерело:  Reinsurance News
URL статті:  https://www.reinsurancene.ws/insurance-resilience-up-in-2023-amid-worldwide-recognition-for-increased-protection-swiss-re/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес