На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Тенденції ставок премій з Non-life страхування відрізняються по всій Європі: Fitch

Версия для печати Версия для печати
30.07.2024 

Згідно з даними Fitch Ratings, ставки премій зі страхування, відмінного від страхування життя, демонструють різні тенденції на багатьох європейських ринках, що випливає з піврічного огляду перспектив страхового сектору, проведеного рейтинговим агентством.

За даними Fitch, страховики, які не займаються страхуванням життя, прагнуть підвищити ціни, щоб компенсувати високу інфляцію страхових виплат та витрати на перестрахування, однак їхня здатність робити це варіюється залежно від динаміки місцевих ринків.

"На початку року ми очікували, що страховики non-life у Великобританії та Італії зможуть протистояти найсильнішому зростанню цін, з хорошими перспективами відновлення прибутковості через зростання цін, що випереджає інфляцію", – зазначає Fitch.

Як наслідок, це зумовило "покращення" галузевих прогнозів Fitch для британського ринку non-life компаній, лондонського страхового ринку та італійського сектору non-life у 2024 році.

В інших країнах Європи Fitch заявило, що прогнози для секторів, не пов'язаних зі страхуванням життя, є "нейтральними", оскільки агентство вважає, що зростання цін, швидше за все, буде більше стримуватися конкуренцією або суспільним тиском.

Тим часом, перспективи німецького сектору non-life також "покращуються", оскільки нещодавнє збільшення премій за автострахування та страхування будівель (два основні напрямки бізнесу) значно випередило очікування Fitch, що значно покращило перспективи прибутковості після різкого падіння у 2023 році.

Агентство пояснило, що повний ефект від підвищення цін, а також зниження інфляції та підвищення дохідності за фіксованими доходами не одразу відобразиться на звітних прибутках німецьких страховиків, і це стане зрозумілим не раніше 2025 року.

"Навіть у Великобританії та Італії, де сильне зростання цін почалося раніше, повні переваги не будуть відчутні до 2025 року, оскільки ставки премій продовжували зростати і в цьому році", – додало Fitch.

В подальшому Fitch відзначило, що прогнози для секторів, не пов'язаних зі страхуванням життя, у Франції, Нідерландах та Іспанії залишаються "нейтральними".

"Зростання цін навряд чи буде таким же сильним, як у Великобританії, Італії та Німеччині, через ринкову конкуренцію та суспільний тиск – особливість французького ринку, зокрема, – і знадобиться більше часу для того, щоб прибутковість відновилася після впливу інфляції високих страхових виплат".

Тим не менш, агентство очікує незначного покращення базової прибутковості цього року завдяки поєднанню помірного зростання цін, послаблення інфляції страхових виплат та вищих доходностей за цінними паперами з фіксованою дохідністю.

Важливим фактором, на якому Fitch робить висновок, є те, що воно не очікує, що підвищена політична невизначеність у Франції матиме значні кредитні наслідки для внутрішнього страхового ринку.

Якщо ви пам'ятаєте, нещодавно Fitch Ratings повідомило, що політична невизначеність у Франції, що виникла через заклик президента Еммануеля Макрона до дострокових парламентських виборів, не вплинула на рейтинги французьких страховиків.

Джерело:  Reinsurance News
URL статті:  https://www.reinsurancene.ws/non-life-insurance-premium-rate-trends-differ-throughout-europe-fitch/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес