На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Swiss Re оновлює економічні сценарії, щоб орієнтуватися в мінливих ризиках для перестраховиків

Версия для печати Версия для печати
30.07.2024 

Останні економічні прогнози Swiss Re щодо США передбачають стабільне зростання світового ВВП та зниження інфляції, але ризики, що розвиваються, можуть порушити цей прогноз, що спонукає компанію оновити три альтернативні економічні сценарії, щоб відобразити поточні глобальні умови та підвищити готовність перестрахувальної галузі.

У своїй нещодавній статті Хендре Гарберс, старший економіст Swiss Re, окреслює ці три сценарії – відновлення шоків пропозиції, глобальна рецесія та відновлення продуктивності – та їхній різний вплив на перестрахувальний сектор.

Гарберс пояснює, що сценарій "відновлення шоків пропозиції" передбачає ескалацію геополітичної напруженості або торговельних війн, що спричиняє нові проблеми з пропозицією та високу інфляцію. Це може послабити зростання і збільшити кількість страхових виплат, особливо у страхуванні від перерв у виробництві та страхуванні життя. Перебої в постачанні можуть призвести до збільшення виплат, а зростання відсоткових ставок може підвищити ризики прострочення та вплинути на дохідність інвестицій. Однак цей сценарій може також сприяти зростанню попиту на інші види страхування, крім страхування життя.

Сценарій "глобальної рецесії" виникає, якщо центральні банки занадто довго утримують процентні ставки на високому рівні, що призводить до глобального економічного спаду та падіння фондових ринків. Це може суттєво знизити попит на страхування, особливо на комерційні види страхування, та послабити прибутковість через збільшення кількості дефолтів і зниження інвестиційної прибутковості.

Позитивним моментом є те, що розвиток ШІ може сприяти підвищенню продуктивності: за прогнозами, до 2025 року глобальні інвестиції в ШІ сягнуть 200 мільярдів доларів США. Цей сценарій "відродження продуктивності" може збільшити страхові премії та інвестиційний прибуток, хоча нові технології також можуть призвести до серйозних, але менш частих страхових випадків.

"Розгляд шокових сценаріїв, як несприятливих, так і сприятливих, може бути корисним інструментом для подолання невизначеності та підготовки галузі до несподіваного розвитку подій",

– підсумував Гарберс
Джерело:  Reinsurance News
URL статті:  https://www.reinsurancene.ws/swiss-re-updates-economic-scenarios-to-navigate-evolving-risks-for-re-insurers/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес