На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Індикатор страхових ризиків EIOPA показує загальну стабільну оцінку ризиків, при цьому ринкові ризики залишаються основним предметом занепокоєння

Версия для печати Версия для печати
31.07.2024 

EIOPA опублікувало сьогодні звіт про страхові ризики за липень 2024 року, який показує, що ризики в європейському страховому секторі стабільні і в цілому знаходяться на середньому рівні, з осередками вразливості, пов'язаними з волатильністю ринку та цінами на нерухомість.

Макроризики перебувають на середньому рівні, оскільки прогнозоване зростання ВВП в основних географічних регіонах демонструє позитивну динаміку, а прогнозована інфляція дещо знижується. Кредитні ризики також перебувають на середньому рівні завдяки високій кредитній якості інвестицій страховиків та незначному зростанню спредів кредитно-дефолтних свопів (CDS) на фінансові незабезпечені та нефінансові корпоративні облігації.

Ринкові ризики залишаються на високому рівні через волатильність ринку та вразливість ринку нерухомості в Єврозоні. Останні доступні річні дані показують, що спред інвестиційного доходу над гарантованими процентними ставками для компаній зі страхування життя став позитивним у 2023 році завдяки позитивним ринковим доходам.

Ризики ліквідності та фінансування перебувають на середньому рівні із загальною стабільною позицією ліквідності в страховому секторі.Умови фінансування на ринку облігацій катастроф дещо погіршилися в першому кварталі 2024 року, оскільки обсяги випусків були меншими, а спред вищим порівняно з попереднім кварталом. Ризики платоспроможності та дохідності також залишилися на середньому рівні. Коефіцієнти платоспроможності дещо знизилися в першому кварталі цього року, тоді як останні наявні дані вказують на покращення комбінованого коефіцієнту non-life та рентабельності інвестицій для компаній зі страхування життя.

Сприйняття ринком страхового сектору залишається стабільним на середньому рівні. У червні спреди CDS страховиків зросли, але також спостерігалось покращення зовнішніх рейтингових прогнозів для деяких страхових груп.

Усі інші категорії ризиків перебувають на середньому рівні, причому ризики, пов'язані з ESG, а також ризики цифровізації та кібер-ризики демонструють погіршення прогнозу на наступні 12 місяців за оцінкою національних наглядових органів.

Джерело:  EIOPA
URL статті:  https://www.eiopa.europa.eu/eiopa-insurance-risk-dashboard-shows-overall-stable-risk-assessment-market-risks-remaining-key-2024-07-31_en

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес