На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Збитки від лісових пожеж у США та Канаді зростають на тлі підвищеної активності: Aon

Версия для печати Версия для печати
02.08.2024 

Страхові збитки від лісових пожеж зростають через підвищену активність у Канаді та США: 574 активні пожежі в Канаді та 95 у США станом на 1 серпня, згідно з щотижневим звітом компанії Aon про катастрофи.

У Канаді лісова пожежа в Національному парку Джаспер, провінція Альберта, мала найбільш значні наслідки. Вона стала найбільшою пожежею, зафіксованою в парку за останнє століття: станом на 1 серпня вона охопила близько 96 000 акрів (39 000 гектарів). У місті Джаспер було знищено щонайменше 358 споруд (30%). Пожежа все ще активна, і її повна локалізація може зайняти кілька місяців.

В Альберті наразі діють близько 160 пожеж, 70 з яких станом на кінець липня перебувають під контролем. У сусідній Британській Колумбії налічується близько 400 пожеж, але лише кілька з них становлять серйозну загрозу для людей або майна.

У США найбільше постраждав штат Каліфорнія. Паркова пожежа на півночі Каліфорнії є найбільшою пожежею року в США і п'ятою за величиною в історії штату. Вона спалила майже 395 000 акрів (160 000 гектарів) в округах Бьютте і Техама. Станом на 1 серпня Каліфорнійська пожежна служба повідомляє, що 540 будівель було знищено і ще 50 пошкоджено. Ці цифри можуть зрости, оскільки оцінка збитків все ще триває і завершена приблизно на 75%.

Лише 22% паркової пожежі локалізовано, і можливе подальше зростання пожежі через велике паливне навантаження та низьку атмосферну вологість. Прогнозовані грози також можуть спричинити нестабільну поведінку вогню.

Аон заявив: "Очікується, що загальні економічні та страхові збитки від усіх пожеж, які зараз горять у США та Канаді, сягнуть сотень мільйонів доларів США, можливо, навіть мільярдів доларів США. Наприклад, за даними Національного міжвідомчого пожежного центру, оціночна вартість однієї лише пожежі в Парку становить близько 52 мільйонів доларів США, а пожежі у Фоллз – 40 мільйонів доларів США. Кожна з інших пожеж, перелічених у таблиці вище, також сягає мільйонів доларів США або десятків мільйонів доларів США.

"Важливо зазначити, однак, що ці цифри можуть змінюватися і відображають не просто кількість постраждалих об'єктів, а скоріше витрати, пов'язані з персоналом і технічними ресурсами, виділеними для гасіння пожеж".

Джерело:  Reinsurance News
URL статті:  https://www.reinsurancene.ws/us-canada-wildfire-insured-losses-rising-amid-increased-activity-aon/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес