На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

У першому півріччі 2024 року страхування КАСКО залишалося відносно статичним: Gallagher Specialty

Версия для печати Версия для печати
06.08.2024 

За даними аналітиків Gallagher Specialty, у першій половині 2024 року ринок страхування КАСКО і машинобудування залишався відносно статичним, але вони також відзначають можливість невеликого пом'якшення ситуації впродовж наступного року.

На ринку з'явилися нові гравці, особливо в сегменті MGA, такі як AI Marine, але, на думку аналітиків, більш значущими для динаміки ринку є амбітні цілі зростання премій деяких з найбільш відомих учасників.

"У Лондоні поточні рівні преміальних рейтингів, як правило, вважаються більш адекватними і стійкими після декількох років більш консервативного андеррайтингу. Тож, можливо, для лондонського ринку настав природний час відновити частину частки ринку, яка була так швидко втрачена в період "децильної десятки"", – заявив Gallagher.

"Новому бізнесу" доводиться боротися з конкурентами за ціни, умови та послуги з врегулювання збитків, що призводить до неминучого зниження рейтингу, особливо для найбільш авторитетних флотів і затребуваних типів тоннажу.

Аналітики зазначають: "Протягом певного часу брокери мали змогу вибірково передавати невеликі частки новим учасникам для загального покращення ситуації. Але це може почати поступатися місцем скороченням і розширенню покриття з боку існуючих ринків, спочатку у вигляді додаткових бонусів і кредитів за безперервність, а згодом і грошових знижок.

"Занепокоєння щодо інфляції страхових виплат залишається, але андеррайтерам поки що доводиться придушувати ці побоювання, оскільки відповідне підвищення ставок, безсумнівно, призведе до втрати найпривабливіших і найприбутковіших рахунків".

У першому півріччі 2024 року ринок пережив одну з найбільш значних морських аварій за останній час – зіткнення судна MV Dali з мостом Френсіса Скотта Кі в Балтиморі, США.

Загальна вартість інциденту оцінюється в суму від 2 до 4 мільярдів доларів США, що включає в себе ремонт корпусу судна, рятувальні роботи, людські жертви, травми екіпажу, ремонт мосту, перерву в роботі тощо.

Gallagher підкреслив, що навіть при ціні в 2 мільярди доларів це, швидше за все, зробить інцидент найбільшою морською катастрофою в історії, що перевищить витрати на "Коста Конкордію" або "Евер Гівен".

"Хоча більша частина цього позову, ймовірно, припаде на перестрахування КАСКО і ринок відповідальності, це, безсумнівно, матиме наслідки для всіх ставок морського перестрахування, і КАСКО не стане винятком", – відзначають аналітики.

"Наслідки для прямого ринку важко передбачити, але вони здебільшого зводитимуться до того, на якому рівні страховики КАСКО купуватимуть захист, і на яку частку їхньої прямої премії вплине значне зростання цін на перестрахування", – пояснили вони.

Він додає: "Інші нещодавні підвищення ставок перестрахування не завжди призводили до помітного збільшення прямих премій, але не виключено, що ми можемо побачити, як гальмується потенційне пом'якшення до 2025 року".

H1 2024 також пережив пожежу на німецькій верфі Lürssen у місті Шахт-Аудорф 2 липня, яка, як повідомляється, повністю знищила суперяхту, що наближалася до завершення будівництва.

За оцінками, вона становить 150 мільйонів доларів США, і хоча вона не така велика, як деякі подібні події в попередні роки, ця цифра все одно слугує суворим нагадуванням про тип і розмір втрат, які можуть статися під час морських будівельних проєктів.

"На ринку страхування будівельних ризиків, який різко пом'якшився в останні місяці, з'явилася значна додаткова ємність. Буде цікаво подивитися, чи матиме цей конкретний інцидент більш широкий вплив на рейтинг премій за ризиками будівельників", – додають аналітики.

Gallagher також попередив про надзвичайно активний сезон ураганів в Атлантиці цього року: прогнозується 17-25 названих буревіїв, що значно перевищує середні історичні показники.

Початок сезону ураганів ознаменувався ураганом "Берил", найпершим ураганом 5 категорії в Атлантичному басейні, який спричинив катастрофічні руйнування та людські жертви в Карибському басейні та США після того, як він обрушився на Техас.

підсумував Gallagher: "У регіоні спостерігається значний морський ризик, і ми повинні бути готовими до можливого більш широкого впливу на ринок (пере)страхування в цілому через великі катастрофічні збитки".

Джерело:  Reinsurance News
URL статті:  https://www.reinsurancene.ws/hull-and-machinery-insurance-has-remained-relatively-static-in-h1-2024-gallagher-specialty/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес