На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Глобальні страхові збитки від природних катастроф сягнуть $60 млрд у першому півріччі 2024 року

Версия для печати Версия для печати
07.08.2024 

За попередніми оцінками Інституту Swiss Re, часті малі та середні природні катаклізми призвели до того, що глобальні страхові збитки від природних катастроф сягнули $60 млрд у першій половині 2024 року. На сильні грози в США припадає 70% цих збитків.

Грози, або сильні конвективні шторми (СКС), супроводжуються сильним вітром, торнадо, градом та зливами. У першій половині 2024 року ці шторми призвели до глобальних страхових збитків у розмірі $42 млрд.

У США 12 штормів, кожен з яких завдав збитків у розмірі 1 млрд. доларів і більше, що свідчить про значний потенціал втрат.

Згідно з даними sigma 1/2024 Інституту Swiss Re, страхові збитки від СКС у США зростали приблизно на 8% щорічно в номінальному вираженні, починаючи з 2008 року.

  • Глобальні страхові збитки від природних катастроф у першій половині 2024 року склали 60 млрд доларів США, що на 62% вище середнього десятирічного показника
  • Перша половина 2024 року стала другою за вартістю в історії застрахованих збитків від сильних гроз – 42 млрд доларів США, що на 87% перевищує середній показник за 10 років
  • Сильні грози, переважно в США, спричинили 70% страхових збитків у всьому світі

Останніми роками сильні грози стали основною причиною значного зростання страхових збитків

lz Grollimund, Head of Catastrophe Perils at Swiss Re

"Це пов'язано зі зростанням чисельності населення та вищою вартістю нерухомості в містах, а також з тим, що застраховане майно є більш вразливим до пошкоджень, спричинених градом. Тому багатомільярдні збитки від цієї небезпеки, ймовірно, стануть більш поширеними", – сказав Бальц Гроллімунд.

Збитки від повеней також перевищили середній рівень, спричинений подіями в ОАЕ, Німеччині та Бразилії, і склали 14% від загальносвітового обсягу страхових збитків. У кв.тні проливні дощі, викликані сильними грозами, призвели до раптових повеней на Аравійському півострові, що спричинило безпрецедентні збитки в ОАЕ.

За оцінками експертів, застраховані збитки, ймовірно, складуть щонайменше $2 млрд, що зробить цю стихійну біду найдорожчою в історії країни.

Загальні економічні втрати в першому півріччі 2024 року ($ млрд)

Джерело: Swiss Re Institute

Total insured losses in H1 2024 ($ bn)

Джерело: Swiss Re Institute

Середній показник за перше півріччя за попередні 10 років означає середній показник збитків за перше півріччя між 2014 та 2023 роками. Попередньо та через округлення деякі підсумки можуть не збігатися з сумою окремих показників.

Хоча очікується, що в умовах потепління клімату кількість опадів збільшиться, стрімке зростання міст, зміна землекористування, недостатня кількість дренажних систем і сухість £рунтів посилюють тяжкість втрат.

Страхові збитки від сильних гроз зростають через сукупність факторів, включаючи інфляцію, яка сприяла зростанню вартості будівництва

Jérôme Jean Haegeli, Swiss Re’s Group Chief Economist

Сказав Жером Жан Хегелі, головний економіст Групи Swiss Re: "З економічним розвитком загальний рівень ризику продовжуватиме зростати. Ось чому інвестиції в захисні заходи – такі як захист вразливих громад від повеней або вдосконалення будівельних норм для захисту будинків від сильних градів – є життєво важливими".

Автор:  Yana Keller
Джерело:  Beinsure
URL статті:  https://beinsure.com/news/global-insured-losses-natural-catastrophes-60bn/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес