На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Перестраховики повинні підтримувати андеррайтингову дисципліну, щоб зменшити збитки від природних катастроф: S&P

Версия для печати Версия для печати
09.08.2024 

Минулий рік став четвертим роком поспіль, коли глобальні страхові збитки від стихійних лих перевищили $100 млрд, проте перестраховики в основному уникли значних наслідків завдяки стратегічному позиціонуванню, згідно з даними S&P Global Ratings.

У 2023 році та першій половині 2024 року страхові збитки від вторинних ризиків – особливо сильних конвективних штормів (СКС) – досягли безпрецедентного рівня. Більшість цих збитків були понесені первинними страховиками, тоді як перестраховики мали обмежений вплив.

Оскільки події СКС, як правило, менш інтенсивні, ніж великі ризики, такі як урагани, збитки від природних катастроф у 2023 році не досягли порогових значень, необхідних для запуску полісів перестрахування.

Протягом минулого року перестраховики працювали над тим, щоб посилити умови та підняти точки прив'язки, щоб відійти від часто повторюваних подій та агрегованих структур на тлі зростання збитковості. Все це означало, що первинні страховики утримували більшу частину цих збитків, а перестраховики прагнули забезпечити покриття переважно для великих подій, таких як урагани.

В результаті цих змін глобальні перестраховики продемонстрували високі загальні показники у 2023 році та першій половині 2024 року, і за умови збереження дисципліни, яка, як очікується, збережеться у 2025 році і надалі, прогнозуються високі прибутки за весь рік.

S&P також зазначило, що за останні 18 місяців не приймало жодних негативних рейтингових рішень щодо перестраховиків через збитки від природних катастроф. Однак агентство підкреслило важливість дотримання перестраховиками андеррайтингової дисципліни на тлі високого попиту на перестрахування від природних катастроф.

S&P підтвердило: "Хоча попит на перестрахувальний захист від стихійних лих залишається високим, буде дуже важливо спостерігати за тим, як довго перестраховики зможуть підтримувати свою андеррайтингову дисципліну. Ризик піддатися конкурентному тиску, як це було в минулому, буде критичним фактором, що впливає на майбутню прибутковість андеррайтингу перестраховиків".

Такий акцент на дисципліні є особливо важливим, оскільки страхові збитки від природних катастроф продовжують зростати. Інститут Swiss Re прогнозує, що ці збитки зростатимуть на 5-7% щорічно, що відповідає фактичному зростанню збитків, яке спостерігалося протягом останніх трьох десятиліть.

Джерело:  Reinsurance News
URL статті:  https://www.reinsurancene.ws/reinsurers-must-maintain-underwriting-discipline-to-mitigate-nat-cat-losses-sp/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес