На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

96% андеррайтерів та актуаріїв кажуть, що технологія ціноутворення потребує вдосконалення

Версия для печати Версия для печати
13.08.2024 

HyperExponential, цінова платформа для глобальних перестраховиків, зауважила, що хоча нові технології відкрили значні можливості, проблеми з ширшою екосистемою та застарілими системами перешкоджають інноваціям та обмежують ефективність, прибутковість та співробітництво страховиків.

Згідно зі звітом "Стан ціноутворення 2024", 96% андеррайтерів та актуаріїв вважають, що їхні технології ціноутворення потребують вдосконалення, порівняно з 84% у 2023 році.

Водночас, лише 8% страховиків покладаються виключно на традиційні електронні таблиці або Excel для ціноутворення, що свідчить про широке впровадження сучасних платформ ціноутворення.

Тим часом, 47% респондентів HyperExponential стверджують, що вони не можуть встановити оптимальну ціну через інтеграцію з новими та застарілими технологіями.

51% також вважають, що їхні поточні технології не відповідають вимогам швидкозмінного середовища ризиків, і лише 19% страховиків автоматично вбудовують зовнішні дані в моделі ціноутворення.

"Кінцевим результатом такої відсутності інтеграції та нездатності вирішити питання більш широких екосистем ціноутворення є серйозні втрати ефективності, даремно витрачені години кв.ліфікованої праці та відсутність співпраці між найбільш важливими елементами робочого процесу ціноутворення – андеррайтерами, актуаріями та ІТ-спеціалістами", – зазначається у звіті фірми.

Як повідомляється, прибутки страховиків також страждають: лише 21% актуаріїв та андеррайтерів вважають, що їхня поточна технологія ціноутворення дозволяє їм приймати найкращі рішення на основі даних, 45% вважають її перешкодою для максимізації прибутковості, а 34% повідомляють, що вона призводить до втрати бізнесу від конкурентів, порівняно з 29% у 2023 році.

Амріт Сантірасенан, генеральний директор і співзасновник HyperExponential, прокоментував: "Страхова індустрія все більше наздоганяє технологічну трансформацію, в той час як інші великі застарілі технологічно залежні сектори демонструють, що успішні цифрові проекти можуть бути реалізовані набагато швидше.

"Хоча ажіотаж навколо штучного інтелекту неминучий, а потенційні переваги незаперечні, його справжню цінність можна повністю використати лише тоді, коли страховики наведуть лад у своїх власних будинках.

"Реальність така, що нинішня інфраструктура ціноутворення в секторі не здатна підтримати ці технологічні інновації, а надмірна залежність від архаїчних, неефективних та малоефективних процесів і технологій є основною перешкодою.

"Повідомлення від актуаріїв та андеррайтерів чітке. Вони хочуть бачити значні операційні покращення. Ручні завдання, такі як очищення даних і зміна ключів, можна полегшити за допомогою правильної технології ціноутворення та багатих наборів даних.

"Це також може сприяти створенню більш продуктивного, спільного та орієнтованого на майбутнє середовища, яке дає страховикам конкурентну перевагу, готуючи їх до використання переваг революційних технологічних інновацій, таких як штучний інтелект".

Джерело:  Reinsurance News
URL статті:  https://www.reinsurancene.ws/96-of-underwriters-actuaries-say-pricing-tech-needs-improvement-HyperExponential/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес