На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Американські виробники стикаються зі стрімким зростанням витрат на страхування майна

Версия для печати Версия для печати
13.08.2024 

Джеймс Кірш очікує, що вартість страхування майна та страхування від нещасних випадків для його сімейного ливарного заводу у Вісконсині, який виробляє чавунні деталі для тракторів та іншого обладнання, збільшиться щонайменше вдвічі, коли він буде продовжений цієї осені.

Йому сказали, що вона може збільшитися втричі.

Проблема в тому, що його давній страховик – компанія Acuity – повідомила його страховому агенту, що більше не хоче страхувати такі заводи, як його, що працюють з розплавленим металом. Тож їм доведеться збирати докупи страховку від кількох дорожчих альтернативних постачальників.

"Це безлад для всієї галузі", – сказав Кірш, президент компанії.

Представник Acuity відмовився відповідати на питання про плани компанії припинити страхування ливарної галузі.

Вартість страхування всього – від будинків до автомобілів – у США різко зросла за останні роки, що зумовлено такими факторами, як збільшення витрат на ремонт автомобілів і будинків, а також збільшенням збитків від штормів на тлі зміни клімату. Наприклад, за останній рік вартість автострахування зросла найбільше з 1970-х років, і економісти навіть називають її одним з головних чинників інфляційної хвилі, яку Федеральний резерв намагається приборкати за допомогою підвищення процентних ставок, починаючи з березня 2022 року.

Тож немає нічого дивного в тому, що під ударом опинилися заводи.

Багато виробників працюють з небезпечними матеріалами та експлуатують важку техніку, яка може спричинити нещасні випадки та пожежі, що завжди означало сплату значних страхових премій. Особливо це стосується малих виробників, які, як правило, розглядаються страховиками як такі, що становлять більший ризик.

У великих компаніях є внутрішні ризик-менеджери, які оцінюють потенційні небезпеки і витрачають великі бюджети на заходи безпеки, такі як спринклерні системи або вогнетривкі приміщення, які можуть мінімізувати страхові виплати.

За даними Бюро статистики праці, з початку 2022 року страхове покриття для всіх видів бізнесу – а не лише для виробництва – зросло приблизно на 12%, що майже втричі більше, ніж за аналогічний період часу протягом десятиліття до пандемії.

Масштаби нещодавніх підвищень шокували ливарні та інші металургійні підприємства – галузь з ринковою вартістю 50 мільярдів доларів, яка виробляє деталі для всього, від побутової техніки до бульдозерів.

"Не так давно медичне страхування зашкалювало, – каже Даг Куркуль, генеральний директор Американського ливарного товариства, – але зараз його витіснило страхування майна. "Але зараз його затьмарило страхування майна та страхування від нещасних випадків".

Джерело: Bureau of Labor Statistics

Загалом комерційні тарифи на всі види страхування бізнесу зросли у другому кв.рталі 2024 року, збільшившись приблизно на 10% у деяких регіонах, повідомила Лоретта Вортерс з Інституту страхової інформації.

За словами Вортерс, зростання ставок є частиною загального сплеску інфляції, що розхитує американську економіку. "Якщо у вас стався вибух на вашому об'єкті нерухомості і його потрібно відбудовувати, то вартість відбудови буде набагато вищою, ніж п'ять років тому", – сказала вона.

Джерело:  Reuters
URL статті:  https://www.reuters.com/markets/us/us-manufacturers-hit-by-soaring-property-insurance-costs-2024-08-13/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес