На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Ключові етапи розвитку глобального InsurTech сектору в 2024 році

Версия для печати Версия для печати
14.08.2024 

Глобальний сектор InsurTech можна охарактеризувати трьома етапами, кожний з яких визначається ключовими технологіями свого часу. Цей прогрес ілюструє інтеграцію інновацій у страхову галузь, починаючи з появи цифрових платформ і просуваючись до появи штучного інтелекту, йдеться у звіті NTT Data.

У звіті висвітлюється еволюція галузі та припускається, що покладатися виключно на фінансування стартапів та отриманий розмір інвестицій як показник успіху іншуртехів може бути не найкращим підходом. Так, глобальне фінансування InsurTech впало до 912,25 млн доларів в першому кв.рталі 2024 року, що є найнижчим показником з першого кв.рталу 2020 року, згідно даних звіту Global InsurTech Funding. Вперше з третього кв.рталу 2017 року в галузі не було кв.ртальних мега-угод на 100 і більше мільйонів доларів.

Початкова хвиля іншуртехів була спрямована на те, щоб зробити страхування більш привабливим і доступним для клієнтів. Цей етап ознаменувався цифровізацією традиційних страхових процесів, переходом від паперових систем до онлайн-послуг. Широке впровадження смартфонів зіграло вирішальну роль у прискоренні переходу до цифрових платформ. Незважаючи на такі труднощі, як подолання застарілих систем і забезпечення безпеки даних, результати були значними.

Етап 2.0 створив більш пов’язану та чутливу страхову екосистему. На цьому етапі наголошувалося на інтеграції Інтернету речей та штучного інтелекту для підключення даних у реальному часі, уможливлюючи персоналізовані страхові поліси та динамічний андеррайтинг на основі фактичної поведінки застрахованого. Акцент змістився на профілактичне запобігання ризикам, а не просто на захист.

Такі ключові технології, як телематика та вбудоване страхування, набули поширення, і телематика була включена в 30% нових полісів автострахування в США. Такі іншуртех-компанії, як Cambridge Mobile Telematics і Bolttech, очолили ці інновації, використовуючи мобільні технології для збору даних про водіння та бездоганно інтегруючи пропозиції страхування в інші процеси купівлі.

Яскравим прикладом цієї хвилі є іншуртех Lemonade. Використовуючи штучний інтелект і машинне навчання, Lemonade здійснив революцію в сфері страхування, запропонувавши цифровий підхід, підвищивши задоволеність клієнтів завдяки швидкій обробці страхових випадків та прозорій комунікації. Компанія продемонструвала значне зростання, збільшивши страхові премії на 55% порівняно з аналогічним періодом минулого року, а коефіцієнт збитковості сьогодні знизився з 94% до 83%.

Третя хвиля, спричинена розвитком Generative AI (GenAI), знаменує значну трансформацію в страховій галузі. GenAI готовий виконувати повсякденні завдання, тим самим зменшуючи надлишок персоналу та підвищуючи ефективність роботи.

Інвестиції в іншуртехи, які використовують AI технології, зросли на 18% до $2 млрд. Згідно з моделлю технологічного прогнозування GlobalData, найбільш значні впровадження штучного інтелекту в страховому секторі включають AI технологію для андеррайтингу, аналітику поведінки користувачів і автоматичне дисконтування премій.

Збільшення обсягів фінансування свідчить про зміну взаємодії страхового сектора з АІ. У той час як страхові компанії вже використовують штучний інтелект для врегулювання збитків і проведення оцінки ризиків, GlobalData виявила нову хвилю інновацій штучного інтелекту, зосереджених на більш спеціалізованих страхових потребах.

Цей етап розвитку характеризується етичним впровадженням штучного інтелекту, прийняттям клієнтів і прозорістю. Такі компанії, як Mind Foundry і At-Bay, є передовими у розгортанні штучного інтелекту в страхових рішеннях із високими ставками, зосереджуючись на прозорих і спільних додатках, які покращують людську роботу та довіру до сектору.

Використання технології штучного інтелекту компанією At-Bay зменшило кількість атак програм-вимагачів для її 30 тис. власників страхових полісів на 80%, досягнувши зростання премії на 800% у порівнянні з минулим роком.

Вплив штучного інтелекту поширюється на виявлення страхового шахрайства та ефективність андеррайтингу. У Великобританії страховики виявили 89 тис. страхових випадків з ознаками шахрайства, збільшивши за рахунок AI-систем виявлення шахрайських виплат на 120% і зменшивши витрати на відшкодування на 4%.

Фінансування, отримане протягом багатьох років, показало значне зниження з приблизно 6 мільярдів доларів у 2021 році до нижчих рівнів у наступні роки. Кількість угод і залучених грошей у 2024 році свідчить про диверсифікацію інвестицій у сектор.

Джерело: Форіншурер

Інвестиції страховиків зосереджені на раундах фінансування серії A та B, зі стратегічним акцентом на вбудованому страхуванні, виплатах працівникам і кіберризиках. Очікується, що до 2030 року обсяг вбудованого страхування становитиме 700 мільярдів доларів премій.

Інвестиційні портфелі ІТ-гігантів демонструють різке зростання тенденцій інвестування GenAI у 2024 році, при цьому 40% усіх придбань GenAI здійснено такими технологічними гігантами, як Google, Microsoft і Amazon.

Державні іншуртех-компанії показали проблеми з фінансовими показниками, але працюють над більш стійкими бізнес-моделями, тоді як показники оборотності активів значно покращилися з 0,24 у 2020 році до 1,28 у 2024 році.

Джерело:  Форіншурер
URL статті:  https://forinsurer.com/news/24/08/13/44120

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес