На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Зміна тенденцій, що впливають на попит на медичне перестрахування: AM Best

Версия для печати Версия для печати
15.08.2024 

Згідно з міжнародним рейтинговим агентством AM Best, нещодавнє глобальне зростання використання медичних послуг у поєднанні з перспективою збільшення медичної інфляції має потенціал для "розширення ролі медичного перестрахування".

У новому звіті агентства зазначається, що в глобальному масштабі рівень премій з медичного перестрахування продовжує зростати, однак за останні три роки цей темп сповільнився.

За даними AM Best, це зростання останнім часом відбулося за рахунок комерційних сегментів та сегменту стоп-лосс.

Доніелла Плісс, директор AM Best, прокоментувала: "Медичне страхування залишається одним з найбільш швидкозростаючих сегментів у світовій страховій індустрії, на який припадає приблизно половина згенерованих премій. Однак роль і глобальний обсяг перестрахування здоров'я все ще відносно скромні в порівнянні з іншими сегментами перестрахування".

Наскільки ми розуміємо, потреба в медичному перестрахуванні, як правило, менша, ніж в інших сегментах, що пов'язано з короткостроковими зобов'язаннями, гнучкістю ціноутворення та мінімальним ризиком катастроф.

Варто підкреслити, що в США використання медичного перестрахування зросло завдяки прибутковості, а також постійному зростанню високовартісних страхових виплат.

З іншого боку, звіт AM Best демонструє, що глобальні перестраховики повідомили про значне зростання премій з медичного страхування протягом останнього десятиліття,

Однак, якщо озирнутися на 2021 та 2022 роки, премії з медичного перестрахування помітно знизилися, що певною мірою пов'язано з перебоями, спричиненими пандемією COVID-19, у продажах первинних медичних продуктів, особливо на деяких ринках, що розвиваються.

Тим не менш, в AM Best відзначили, що позитивні результати допомогли компенсувати збитки від виплат по смертності від COVID-19 за останні два роки.

"Ринки, що розвиваються, особливо в Азії, також продовжують генерувати значне зростання премій з медичного перестрахування. Однак попит на базові медичні продукти знизився через насиченість ринку, в той час як більш складні комплексні продукти все ще занадто дорогі для масового споживання", – додав Плісс.

Джерело:  Reinsurance News
URL статті:  https://www.reinsurancene.ws/changing-trends-driving-demand-for-health-reinsurance-am-best/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес