На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Страхові збитки від урагану Деббі в США сягнуть $1,4 млрд – KKC

Версия для печати Версия для печати
20.08.2024 

За оцінками Karen Clark & Company, збитки від урагану Деббі в США, застраховані у приватному секторі, сягнуть приблизно $1,4 млрд. на основі референтної моделі ураганів високої роздільної здатності KCC US Hurricane Reference Model.

Збитки від вітру становлять $845 млн, від штормових нагонів – $130 млн, а від повеней у внутрішніх водоймах – $440 млн.

Ця оцінка охоплює приватно застраховані збитки, завдані житловій, комерційній та промисловій нерухомості, автомобілям, а також перерви в роботі. Вона не включає збитки від морських суден, офшорної нерухомості та NFIP.

Основні моменти урагану Деббі

  • Ураган Деббі зробив два виходи на сушу: спочатку 5 серпня як ураган 1 категорії з вітром 80 миль на годину в районі Біг Бенд у Флориді, а потім 8 серпня як тропічний шторм з вітром 50 миль на годину в Південній Кароліні.
  • Шторм приніс сильні дощі на схід США, найбільша кількість опадів досягла 18,16 дюймів біля Періша, штат Флорида, а в Джорджії та Кароліні перевищила 14 дюймів.
  • Гребінь над західною частиною США створив слабкі вітри верхнього рівня, через що Деббі повільно рухався над південно-східною частиною США. Відсутність рушійних течій призвела до того, що його шлях біля узбережжя Південної Кароліни був нестабільним.
  • Деббі став третім ураганом за останнє десятиліття, який обрушився на Флориду в районі Біг-Бенд, що рідко піддається впливу ураганів, після "Гермін" у 2016 році та "Ідалії" у 2023 році.

Ураган Деббі виник з тропічної хвилі на захід від Антильських островів, перетворившись на тропічну депресію після перетину Куби 3 серпня. Того ж дня він посилився до тропічного шторму Деббі в Мексиканській затоці, а пізніше, 4 серпня, перетворився на ураган 1 категорії.

Ураган Деббі Трек

Джерело: Beinsure

Деббі повернув на північний схід через улоговину над США і приземлився в районі Біг Бенд у Флориді біля Стейнхатчі 5 серпня при швидкості вітру 80 миль/год.

Шторм ослаб до тропічного шторму незабаром після переміщення вглиб континенту. Після входу в Атлантику біля кордону Джорджії і Південної Кароліни рух Деббі сповільнився, і він змістився на північний захід, зробивши друге приземлення біля Буллс-Бей, штат Південна Кароліна, як тропічний шторм з вітром 50 миль на годину 8 серпня. Шторм ослаб до тропічної депресії, а наступного дня став посттропічним, рухаючись у північно-північно-східному напрямку через східну частину США.

Деббі повільно рухався вздовж східної частини США, завдаючи значної шкоди від вітру, штормових припливів і затоплення внутрішніх районів. Початкове падіння шторму в малонаселеному районі Флориди обмежило збитки від вітру, оскільки він швидко ослаб після просування вглиб країни.

Штормова хвиля досягла 6 футів у Сідар-Кі, штат Флорида, і 4 футів у деяких частинах затоки Тампа, що призвело до незначних прибережних затоплень у Кристал-Рівер і на пляжі Хорсеш-Біч. Другий вихід Деббі на берег у Південній Кароліні призвів до штормового припливу висотою від 1 до 2 футів.

Повільний рух Деббі спричинив сильні зливи, що призвели до масштабних затоплень уздовж східного узбережжя. У деяких районах Флориди, Джорджії та Кароліни випало більше фута опадів. Коли шторм просувався на північ, від Вірджинії до Мейну випало кілька дюймів опадів.

Автор:  Nataly Kramer
Джерело:  Beinsure
URL статті:  https://beinsure.com/news/insured-losses-hurricane-debby-kkc/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес