На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Азійські ринки залишаються найбільш швидкозростаючим сегментом медичного страхування, що стимулює підтримку перестрахування: AM Best

Версия для печати Версия для печати
20.08.2024 

За даними рейтингового агентства AM Best, більша частина зростання попиту на перестрахування медичних продуктів на ринках, що розвиваються, припадає на Азію, що значною мірою пов'язано зі швидким зростанням премій за продуктами з фіксованими виплатами, такими як страхування на випадок критичних захворювань та нещасних випадків.

На багатьох ринках, що розвиваються, з обмеженим проникненням медичного страхування та високою часткою витрат на охорону здоров'я, що сплачуються з власної кишені, внески на медичне страхування за останнє десятиліття зросли на двозначні цифри.

У новому звіті AM Best зазначає, що азійські ринки все ще залишаються найбільш швидкозростаючим сегментом медичного страхування, що значно підвищує потребу в перестрахувальній підтримці, проте з'являються і нові тенденції.

Якщо поглянути на Китай, то багаторічний продукт для лікування критичних захворювань, який досяг високого рівня проникнення за останнє десятиліття, нещодавно продемонстрував зростання витрат на медичне обслуговування.

Насправді, великий перестраховик Hannover Re, який припинив андеррайтинг цього продукту в 2016 році, нещодавно повідомив про суттєве збільшення резервів, пов'язаних з цим блоком.

AM Best пояснив, що причиною такого нововведення є збільшення кількості випадків захворювання на рак через частіші скринінги, оскільки все більше людей користуються своїми старими полісами.

Крім того, медична інфляція також призвела до зростання витрат на відшкодування. AM Best зазначає, що Hannover Re повідомила, що після періоду, сфокусованого на ризиках захворюваності, вони будуть зменшувати свої ризики, поки сегмент не почне демонструвати більшу стабільність.

В іншому місці AM Best зазначає, що критичні захворювання виявилися популярним продуктом у Китаї, однак пандемія COVID-19 призвела до зростання попиту на більш комплексні медичні продукти страхового типу.

Щоб задовольнити ринковий попит, основні оператори почали поетапно впроваджувати нові продукти, орієнтовані на певні демографічні сегменти, такі як люди похилого віку, молодь та жінки.

AM Best також пояснив, що китайський уряд надає приватним страховим компаніям доступ до даних про стан здоров'я населення і, в деяких випадках, підтримує операційні можливості страховиків.

Крім того, агентство продемонструвало, що створення нових перестраховиків було обмеженим, в першу чергу через регуляторні труднощі в отриманні ліцензії, а також відсутність активного інтересу з боку ринків капіталу до цього сегменту.

За даними AM Best, перестрахувальні цесії для продуктів охорони здоров'я в Китаї становлять близько 10%, що є важливим фактором. Але, враховуючи великий розмір ринку, це все ще представляє значну можливість для перестраховиків.

Тим часом на менших ринках Південно-Східної Азії (ПСА) перестраховики, як повідомляється, продовжують підтримувати зростання продуктів медичного страхування.

"Подібно до глобальних тенденцій, у Південно-Східній Європі зросла частота звернень за медичним страхуванням, а медична інфляція ще більше підвищує загальні витрати на медичне обслуговування. Первинні страхові компанії суттєво підвищили тарифи, щоб не відставати від тенденції зростання витрат. Зростання премій може призвести до додаткового попиту на перестрахування для забезпечення захисту капіталу та подальшого розширення продуктів", – прокоментували в AM Best.

Висновок: "Протягом останнього десятиліття перестраховики розглядали сегмент медичного страхування на азійських ринках, що розвиваються, як хорошу можливість для диверсифікації. Пост-COVID середовище підвищення обізнаності про охорону здоров'я та підвищений інтерес до продуктів медичного страхування, ймовірно, підтримає подальший попит на рішення у сфері медичного страхування. Але це нове середовище може чинити тиск на прибутковість і вимагати більш складного відбору ризиків та управління здоров'ям населення. Перестраховики знаходяться в хорошому становищі, щоб забезпечити підтримку в цьому більш складному середовищі".

Джерело:  Reinsurance News
URL статті:  https://www.reinsurancene.ws/asian-markets-remain-fastest-growing-health-insurance-segment-driving-reinsurance-support-am-best/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес