На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Зростання попиту на параметричне страхування у 2024 році: AM Best

Версия для печати Версия для печати
20.08.2024 

Згідно з останнім звітом AM Best, рекордний випуск кат-облігацій та великі спреди вказують на високий попит на перестрахувальні потужності, що призведе до збереження інтересу до параметричного перестрахування та цінних паперів, пов'язаних зі страхуванням (ILS), у першій половині 2024 року.

У першій половині 2024 року було випущено шість облігацій на випадок стихійних лих з параметричними тригерами, що становить близько 7% від загального обсягу емісії, порівняно з 6,2% за аналогічний період 2023 року.

Державні установи все частіше звертаються до ринку кат-облігацій для параметричного перестрахування. Зокрема, на початку 2024 року було випущено першу параметричну облігацію на випадок кібер-катастрофи. Спонсорована Hannover Re, облігація Cumulus Re (серія 2024-1) покриває ризики, пов'язані з перебоями в роботі хмарних сервісів. Це знаменує собою зсув у методах параметричної передачі ризиків від традиційних погодних і сейсмічних подій до інших типів ризиків.

Ви можете прочитати більше про цю транзакцію, а також про всі інші, в каталозі катастрофічних облігацій та ILS угод нашого дочірнього видання Artemis.

Крім того, штат Вермонт оновив свій закон про захищені осередки для підтримки різних параметричних структур, що підкреслює зростаючий інтерес до цього типу покриття.

Використання урядом параметричного покриття було яскраво продемонстровано в липні, коли на Карибський басейн обрушився ураган "Берил". Карибський фонд страхування ризиків катастроф (CCRIF) здійснив виплати за параметричними полісами, в тому числі рекордну виплату в розмірі 42 млн доларів США Гренаді. Прозорість параметричних тригерів дозволила CCRIF здійснити виплати протягом 14 днів після події.

Чіткий та передбачуваний характер параметричних тригерів приваблює як постачальників потужностей, так і цедентів, оскільки він зменшує невизначеність і може заохочувати постачальників покривати додаткові ризики та регіони, пропонуючи інвесторам більшу диверсифікацію в їхніх портфелях МЛС.

"Перестрахувальні покриття, засновані на параметричних тригерах, доповнюють покриття, засновані на виплатах, а не безпосередньо замінюють їх. Вони можуть використовуватися страховиками, щоб залатати дірки в перестрахувальній вежі для захисту надходжень, особливо в нижніх шарах, які важко розмістити. Або ж вони можуть використовуватися, коли покриття збитків просто не є практичним, як у випадку з параметричними облігаціями, що перестраховують уряди. Спонсори, які використовують параметричне покриття, повинні бути готові до базового ризику і потенціалу надмірного або недостатнього відшкодування. Однак розвиток даних та аналітики може допомогти спонсорам краще зрозуміти, наскільки параметричний тригер співвідноситься з розміром збитків, яких вони можуть зазнати під час події", – пояснив AM Best.

Нещодавнє опитування Reinsurance News підкреслює, що на шляху глобального впровадження параметричного страхування все ще існують проблеми. Вирішення цих проблем має вирішальне значення для розкриття повного потенціалу параметричного страхування та посилення його ролі у забезпеченні швидкого та надійного фінансового захисту від нових ризиків. Найбільш ефективним підходом є використання параметричного страхування поряд з традиційним перестрахуванням, що базується на відшкодуванні збитків, а не його заміна. Параметричне покриття може допомогти страховикам заповнити прогалини в їхніх стратегіях перестрахування, особливо в тих сферах, які важко застрахувати або де покриття збитків не є практичним.

Джерело:  Reinsurance News
URL статті:  https://www.reinsurancene.ws/growing-demand-for-parametric-insurance-in-2024-am-best/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес