На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

ЕIOPA представила первинну інформацію страхувальникам, які постраждали від неплатоспроможності FWU AG

Версия для печати Версия для печати
21.08.2024 

EIOPA надало первинну інформацію страхувальникам, які постраждали від неплатоспроможності німецької холдингової компанії FWU AG, що нещодавно оголосила про банкрутство, та подання її люксембурзькою дочірньою компанією FWU Life Insurance Lux SA ("FWU Luxembourg") позову про призупинення виплат до Окружного суду Люксембургу.

Як наголошується на сайті EIOPA, у ситуації, що склалася, наглядові органи уповноважені діяти в інтересах страхувальників і вже вжили заходів для виправлення ситуації, наприклад, заморозивши активи FWU Luxembourg або зупинивши андеррайтинг нового бізнесу.

Проте найкращий спосіб ухвалення об£рунтованого фінансового рішення для страхувальників залежить від різних чинників, включно з фінансовим становищем підприємства (яке наразі переглядається), умовами його договору страхування, конкретними положеннями договору та законодавством про неплатоспроможність, що можуть відрізнятися залежно від держав-членів, а також інших відповідних національних законів.

Тому, перш ніж ухвалювати рішення, EIOPA рекомендує страхувальникам уважно прочитати умови своїх контрактів і звернутися за професійною консультацією. Для отримання додаткової інформації страхувальникам пропонується ознайомитися з інформацією, доступною на веб-сайті наглядового органу Люксембургу та національного наглядового органу країни їхнього проживання.

У повідомленні уточнюється, що FWU AG 19 липня 2024 р. подала заяву про неплатоспроможність до місцевого суду Мюнхена через надмірну заборгованість. Холдинговій компанії належать дві страхові компанії, страхувальники яких знаходяться в Австрії, Бельгії, Франції, Німеччині, Італії, Люксембурзі та Іспанії.

Того самого дня FWU Luxembourg поінформувала свого національного наглядового органу, Комісаріат зі страхування (CAA), який також виступає як наглядовий орган групи, про те, що компанія більше не дотримується вимог до нормативного капіталу. Щоб захистити інтереси страхувальників і бенефіціарів, CAA ухвалило рішення 23 липня 2024 року заморозити представницькі активи FWU Luxembourg, які перебувають у кредитних установах, і призупинити всі вихідні платежі.

24 липня 2024 р. FWU Luxembourg подав заяву про призупинення виплат до Окружного суду Люксембургу. 2 серпня 2024 року Суд Люксембургу ухвалив рішення про зупинення виплат, заявлене компанією, і призначив метра Янна Бадена адміністратором для контролю за управлінням страховиком активами та зобов'язаннями.

Інша дочірня компанія групи FWU, FWU Life Insurance Austria AG ("FWU Austria"), перебуває під контролем Австрійського управління фінансового ринку (FMA). FMA перебуває в інтенсивному контакті з керівником групи (CAA) і керівництвом FWU Austria (див. тут). Він вжив заходів для забезпечення поточної діяльності FWU Austria і захисту власників страхових полісів австрійської дочірньої компанії. FWU Austria не знаходить

Джерело:  Інтерфакс-Україна

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес