На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Огляд ринку перестрахування: Результати за перше півріччя 2024 року

Версия для печати Версия для печати
05.09.2024 

У цьому звіті представлено поглиблений аналіз капіталу та прибутковості перестрахувальної галузі на основі індексу перестрахування групи компаній Gallagher Reinsurance Index.

Основні висновки:

  • За підсумками півріччя 2024 року глобальний перестрахувальний спеціальний капітал склав 766 мільярдів доларів США, що на 5,4% більше порівняно з перерахованою базою за повний 2023 рік. Зростання відбулося як за рахунок компаній, що входять в індекс, так і за рахунок альтернативного капіталу, не пов'язаного зі страхуванням життя.
  • Поглиблений аналіз підгрупи з 16 перестраховиків, проведений Gallagher Re, показав, що звітний комбінований коефіцієнт ще більше покращився до 84,5% (ГПР на 2023 рік: 87,0%). Базовий комбінований коефіцієнт також продовжив покращуватися до 93,6% (2023 р.: 96,1%).
  • Звітний показник рентабельності власного капіталу залишився надзвичайно високим – 19,6% (у 2023 році: 19,2%). Базова рентабельність власного капіталу зросла до 15,5% (2023 р.: 13,6%) завдяки покращенню базової андеррайтингової маржі та вищим поточним інвестиційним доходам.
  • Незалежно від того, чи розглядається показник рентабельності власного капіталу перестраховиків на рівні заголовку, чи на базовому рівні, він продовжує комфортно перевищувати вартість капіталу в галузі.
  • Завдяки значному підвищенню прибутковості в останні роки, перестраховики повністю компенсували збитки за роки з низьким рівнем прибутковості (2017-2020) і заробили додаткову маржу.
  • Загалом галузь має сильну позицію, щоб поглинути будь-яку потенційну майбутню волатильність.
Джерело:  Gallagher Re
URL статті:  https://www.ajg.com/gallagherre/news-and-insights/2024/september/reinsurance-market-report-results-for-half-year-2024/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес