На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Ринок кіберстрахування готовий до зростання: Moody's

Версия для печати Версия для печати
06.09.2024 

Згідно з новим звітом рейтингового агентства Moody's Ratings, ринок кіберстрахування очікує значне зростання протягом наступних кількох років, оскільки кількість і складність кібератак продовжує зростати, що може завдати значної фінансової та репутаційної шкоди і порушити бізнес-операції.

Однак, оскільки прибутковість покращилася, а кібер-андеррайтери здатні краще управляти та протистояти збиткам, деякі страховики, як повідомляється, переходять до договорів ексцедента збитків для врегулювання широкомасштабних подій.

Хоча ринок цінних паперів, пов'язаних з кіберстрахуванням (ILS), все ще залишається невеликим, кілька страховиків випустили облігації на випадок кіберкатастроф з початку 2023 року.

Якщо ви пам'ятаєте, на початку року Beazley закрила свою першу облігацію 144A на випадок кіберкатастроф на суму 140 мільйонів доларів.Потім у травні фірма виступила спонсором другої облігації 144A на випадок кіберкатастроф, забезпечивши додаткове покриття кіберперестрахування на суму 160 мільйонів доларів за рахунок ринків капіталу через випуск облігацій PoleStar Re Ltd. (серія 2024-2). (Серія 2024-2).

Moody's пояснює, що збільшення кількості атак з використанням програм-вимагачів і великих збитків може призвести до зростання коефіцієнтів збитковості, що стримуватиме падіння цін, особливо в США.

"Хоча збитки, ймовірно, зростуть, ми очікуємо, що сегмент залишиться прибутковим у 2024 році, якщо не станеться великої катастрофи. Кіберкатастрофи можуть включати простої хмарних систем, атаки програм-вимагачів і витоки даних. Нещодавній інцидент з CrowdStrike Holdings, Inc. підкреслив широкі ризики, пов'язані з єдиною точкою відмови, і те, наскільки багато сегментів економіки взаємопов'язані і взаємозалежні. Аналіз широкомасштабних відключень та кібератак залишається складним завданням", – зазначили в Moody's.

За даними перестраховика Munich Re, у 2023 році премії на світовому ринку кіберстрахування становили приблизно 14 мільярдів доларів США, що більш ніж удвічі більше, ніж за останні п'ять років, і потенційно можуть досягти 29 мільярдів доларів США до 2027 року.

Але, незважаючи на швидкі темпи зростання, ринок кіберстрахування все ще не є зрілим, зі значними відмінностями у формулюваннях, термінах та умовах у різних галузях, зазначає Moody's.

"Коефіцієнт збитковості, ймовірно, зросте, враховуючи збільшення кількості програм-вимагачів і великих збитків. Збільшення кількості атак програм-вимагачів і великих збитків може призвести до зростання коефіцієнтів збитковості, стримуючи падіння цін, особливо в США. Хоча збитки, ймовірно, зростуть, ми очікуємо, що сегмент залишиться прибутковим у 2024 році, якщо не станеться великої катастрофи", – додали в Moody's.

Крім того, Moody's підкреслило, що нещодавній збій у роботі CrowdStrike продемонстрував широкі ризики, пов'язані з єдиною точкою відмови, а також ступінь взаємозв'язку і взаємозалежності багатьох сегментів економіки.

"Аналіз широкомасштабних відключень і кібератак залишається складним завданням. Кібермоделювання розвивається, але ризики постійно змінюються, що створює невизначеність щодо періодів окупності та ймовірності настання подій. Нещодавні великі збитки та атаки на ланцюги поставок спонукатимуть до подальшого вивчення політичних формулювань, агрегації ризиків та практик моделювання", – підсумовує Moody's.

Джерело:  Reinsurance News
URL статті:  https://www.reinsurancene.ws/cyber-insurance-market-poised-for-growth-as-cyberattacks-continue-to-increase-moodys/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес