На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

У США прогнозують зростання цін на перестрахування від нещасних випадків

Версия для печати Версия для печати
16.09.2024 

Хоча ринок перестрахування майнових катастроф знаходиться в розпалі фази помірного пом'якшення, яка продовжиться в 2025 році, двозначне зростання цін на перестрахування від нещасних випадків в США ймовірне під час поновлення договорів перестрахування з 1 січня 2025 року, повідомляє Fitch Ratings.

"Несприятливі тенденції розвитку збитковості у перестрахуванні від нещасних випадків у США через вищу соціальну інфляцію є ключовим ризиком для нашого "нейтрального" прогнозу розвитку світового перестрахувального сектору", – зазначили аналітики Fitch Ratings у своїй заяві для преси в понеділок.

Fitch прогнозує, що на додаток до підвищення цін, ліміти і квотно-часткові комісії за договорами перестрахування від нещасних випадків в США будуть знижені.

"Ми очікуємо важких переговорів з цедентами, оскільки перестраховики не вважають, що цьогорічне підвищення цін на страхування від нещасних випадків у США було достатнім", – зазначили в Fitch, зазначивши, що необхідне подальше підвищення, щоб встигати за витратами на покриття збитків.

Fitch повідомило, що в середині 2024 року ставки зросли до 15% для рахунків, що зазнали збитків, і до 10% для рахунків, що не зазнали збитків.

Щодо ризиків та лімітів ємності, Fitch відзначило, що занепокоєння перестраховиків щодо неадекватного ціноутворення спонукало їх скоротити і те, і інше, назвавши Munich та Swiss Re двома гравцями, які суттєво скоротили свої ризики.

"Перестраховики також просять більш детальну інформацію від цедентів, оскільки вони посилюють відбір ризиків", – зазначає Fitch.

У заяві Fitch також наводиться короткий перелік несприятливих змін у резервах, про які нещодавно повідомили перестраховики, що стосуються страхування від нещасних випадків у США.

  • Swiss Re додала 650 мільйонів доларів до своїх резервів збитків у США в першій половині 2024 року, після того, як у 2023 році додала 2 мільярди доларів.
  • PartnerRe також значно посилила свої резерви на покриття збитків у США у першій половині 2024 року
  • AXIS зарезервувала 425 мільйонів доларів у четвертому кварталі 2023 року.

Fitch вважає, що нещодавні поповнення резервів "були частково вимушеними". В деяких випадках, однак, за словами Fitch, ці поповнення були "превентивними та опортуністичними". Іншими словами, деякі перестраховики користуються перевагами тривалого андеррайтингового періоду для перестрахування майна. Крім того, надлишкові резерви за напрямками компенсацій працівникам та страхування майна значною мірою компенсували недоліки у найбільш вразливих напрямках, включаючи загальну відповідальність та комерційне автострахування.

Що стосується років страхових випадків, Fitch зазначає, що, хоча страховики і перестраховики повідомляють про зростання понесених збитків по страхуванню відповідальності в США за 2015-2019 рр., більш пізні роки все ще залишаються під питанням. "Неясно, чи будуть достатніми оцінки понесених збитків від нещасних випадків в США на 2021-2023 роки", – зазначає Fitch, також відзначаючи, що більш довгострокові надлишкові зобов'язання та парасольковий бізнес все ще можуть зазнати ще більш несприятливої динаміки резервів у порівнянні з попередніми періодами 2015-2019 фінансових років.

Загальний висновок Fitch щодо впливу слабкості резервів збитків у США на фінансову стійкість перестраховиків полягає в тому, що слабкість навряд чи "вплине на капітал в тій мірі, в якій це спостерігалося в кінці 1990-х і на початку 2000-х років, коли Fitch здійснило кілька негативних рейтингових дій щодо перестраховиків".

"Більшість перестраховиків повинні бути в змозі абсорбувати необхідне зміцнення резервів зі свого прибутку, з незначним впливом або взагалі без впливу на капітал", – зазначає Fitch.

Тим часом, цеденти відчуватимуть ціновий тиск з боку перестраховиків. На додаток до занепокоєння перестраховиків, попит з боку цедентів зростає, що призводить до збільшення розриву між попитом та пропозицією, який також спричиняє тиск на ціни.

Джерело:  Carrier Management
URL статті:  https://www.carriermanagement.com/news/2024/09/16/266517.htm

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес