На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Aon прогнозує 10-відсоткове середнє зростання витрат на медичне страхування до 2025 року в усьому світі

Версия для печати Версия для печати
14.10.2024 

AON прогнозує, що витрати на медичне страхування в усьому світі зростуть у середньому на 10,0% у 2025 році, згідно зі Звітом про світові тенденції в галузі медицини за 2025 рік. Цей показник лише трохи не дотягує до прогнозованого на 2024 рік зростання на 10,1 відсотка, що є найвищим показником за останні 10 років.

Показник тенденцій у сфері медицини відображає відсоток збільшення питомих витрат на медичне страхування – як застрахованих, так і самозастрахованих – необхідний для того, щоб врахувати прогнозовану інфляцію цін, технологічний прогрес у медичній галузі, структуру використання планів і перерозподіл витрат на соціальні програми. Звіт містить дані про тенденції у 112 країнах і регіонах світу.

Цьогорічний звіт прогнозує, що Близький Схід та Африка (MEA) матимуть найвищі темпи зростання серед усіх регіонів – 15,5%. Азійсько-Тихоокеанський регіон (АТР) та Північна Америка матимуть найвищі темпи зростання у порівнянні з попереднім роком – 11,1% та 8,8% відповідно. Aon очікує, що в Латинській Америці та Карибському басейні (ЛАК) і Європі темпи зростання зростуть на 10,7% і 8,9% відповідно, що менше, ніж прогнози на 2024 рік в обох регіонах.

Прогнозовані темпи розвитку медицини з 2024 по 2025 рік

Джерело: Aon
  2024 2025
Global 10.1% 10.0%
North America 7.6% 8.8%
Asia-Pacific 9.7% 11.1%
Europe 10.4% 8.9%
Latin America and Caribbean 11.7% 10.7%
Middle East and Africa 15.1% 15.5%

"Незважаючи на прогнозоване зниження інфляції у 2025 році, ми очікуємо, що витрати на охорону здоров'я та благополуччя продовжать зростати. Як наслідок, медичні плани є важливим питанням для компаній, особливо тих, що мають глобальну присутність, – каже Кетрін Девіс, віце-президент з глобальних пільг в Aon. "Зростання витрат часто призводить до неочікуваного збільшення бюджету та ускладнює доступність для роботодавців та працівників".

Очікується, що в 2025 році темпи зростання захворюваності зростуть в першу чергу через такі захворювання:

  • Серцево-судинні захворювання: Серцево-судинні захворювання, включаючи розлади серця і кровоносних судин, зараз є найпоширенішим захворюванням, яке, як очікується, зумовить найбільші витрати на страховий план у 2025 році. Вони є найпоширенішим захворюванням у кожному регіоні, а понад 25 країн повідомили, що ці хвороби є найвпливовішим захворюванням.
  • Рак та ріст пухлин: Втративши позицію лідера минулого року, рак і ріст пухлин, як і раніше, входить до п'ятірки найпоширеніших захворювань у всіх регіонах, а 21 країна повідомила про нього як про найбільш впливове захворювання.
  • Високий кров'яний тиск і гіпертонія: Вважається, що високий кров'яний тиск і гіпертонія є провідним фактором ризику інших захворювань, і постійно повідомляється, що вони є найпоширенішим захворюванням, яке призводить до виплат страхових відшкодувань у регіоні MEA і все частіше в регіоні LATAM, причому 16 країн повідомляють, що це захворювання є найбільш впливовим фактором.

У 2025 році ожиріння стало ще одним головним глобальним фактором ризику, який, як очікується, зумовить майбутні страхові виплати, зважаючи на його поширеність у США, Канаді та країнах Латинської Америки та Карибського басейну. Це особливо актуально, оскільки багато країн назвали рецептурні препарати, що застосовуються для схуднення, провідними факторами збільшення темпів зростання цієї тенденції.

"Оскільки медичні програми, що фінансуються роботодавцями, стають все більшою частиною загальних витрат на винагороди, ми спостерігаємо, як компанії використовують дані про тенденції для формування своїх бюджетів і стратегій виплат", – додає Девіс. "Ініціативи з покращення здоров'я знову є провідною стратегією пом'якшення наслідків, оскільки вони допомагають контролювати витрати, заохочуючи використання профілактичних заходів та залучаючи працівників до турботи про власне здоров'я".

Компанія Aon провела опитування у 112 країнах та регіонах, які займаються брокерською діяльністю, адмініструванням або консультуванням щодо медичних програм, що фінансуються роботодавцями, у кожній з країн, охоплених цим звітом. Відповіді відображають очікування фахівців Aon щодо тенденцій розвитку медицини, які £рунтуються на їхньому досвіді взаємодії з клієнтами та страховими компаніями, представленими в портфелі медичних програм фірми в кожній з країн.

Прочитайте звіт Aon про глобальні медичні тренди до 2025 року тут.

Джерело:  Aon
URL статті:  https://aon.mediaroom.com/2024-10-14-Aon-Forecasts-10-Percent-Average-Increase-in-Medical-Plan-Costs-for-2025-Globally

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес