На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Витрати на автострахування у Великобританії знижуються третій квартал поспіль: WTW

Версия для печати Версия для печати
14.10.2024 

Зменшення кількості страхових випадків та гібридні робочі механізми сприяють досягненню останніх результатів.

Премії за комплексне автострахування у Великобританії впали на 2% (21 фунт стерлінгів) у період з липня по вересень 2024 року, і тепер автомобілісти платять в середньому 861 фунт стерлінгів, згідно з останнім Індексом цін на автострахування від Confused.com, який був складений у співпраці з WTW.

Індекс, який збирає дані з понад шести мільйонів клієнтських котирувань за квартал, показує, що після дворічного зростання премії продовжують знижуватися, і це вже третій квартал поспіль.

Звіт показує, що премії по автострахуванню впали на 5% (54 фунти стерлінгів) у першому кварталі 2024 року і на 6% (59 фунтів стерлінгів) у другому кварталі. У річному обчисленні премії знизилися на 7% (63 фунти стерлінгів), що стало першим річним скороченням з 2021 року.

WTW підкреслила, що зниження премій відображає меншу частоту страхових випадків у 2024 році під впливом таких факторів, як зниження швидкісних обмежень і перехід на гібридні схеми роботи. Багато споживачів також обирають вищу франшизу, щоб зменшити свої витрати на страхування.

Tim Rourke, керівник відділу ціноутворення, продуктів, збитків та андеррайтингу WTW у Великобританії, зазначив, що тенденція до зниження премій сповільнилася через постійну інфляцію, що впливає на певні види збитків.

"Це відображає цілу низку факторів, включаючи заходи щодо зниження швидкісних обмежень, зростаючу зрілість гібридних форм роботи працівників, а також те, що споживачі все частіше обирають дещо вищі страхові ексцеденти, щоб зменшити свої витрати на страхування", – сказав Rourke.

Ціни на автострахування у Великобританії знижуються

Протягом останніх трьох місяців у більшості регіонів Великої Британії спостерігалося зниження вартості комплексного автострахування. Найбільше падіння відбулося в передмісті Лондона, де премії знизилися на 4%, в результаті чого середня вартість склала £1,104.

В інших регіонах премії знизилися від 1% до 4%, за винятком Південно-Західної Англії, Західної Англії та Центрального і Північного Уельсу, де премії залишилися незмінними.

Незважаючи на стагнацію цін на південному заході, він залишається найдешевшим регіоном для автострахування із середньою премією 571 фунт стерлінгів. У внутрішньому Лондоні ціни знизилися на 3%, зменшивши середню премію до 1 357 фунтів стерлінгів, хоча він і надалі залишається найдорожчим регіоном.

West Midlands залишається найдорожчим регіоном за межами Лондона, де премії в середньому становлять 1 068 фунтів стерлінгів після зниження на 1%.

Більш детальний аналіз WTW показує, що найбільшого квартального падіння зазнали автомобілісти на острові Мен, де премії впали на 9%, в результаті чого середня вартість склала £469. На противагу цьому, західно-центральний Лондон залишається найдорожчим поштовим індексом, де водії платять в середньому 1 738 фунтів стерлінгів за автоцивілку.

Найбільше виграли від нещодавнього падіння цін водії у віці 70 років: щоквартальне зниження на 7% (32 фунтів стерлінгів) призвело до того, що їхні страхові премії склали 454 фунтів стерлінгів, що є найнижчою середньою вартістю серед вікових груп.

Однак не всі вікові групи зазнали подібного падіння. Автомобілісти у віці 32 років та у віці від 49 до 51 року майже не відчули змін у своїх страхових преміях.

Steve Dukes, генеральний директор Confused.com, прокоментував важливість пошуку автострахування, незважаючи на падіння страхових премій.

"Страховий ринок сьогодні набагато ширший, страховики розширюють асортимент своїх продуктів, на ринку з'являються нові бренди, що створює більший вибір для клієнтів, які шукають поліс, що підходить саме їм, за кращою ціною", – сказав Dukes. "Але з цим також приходить і велика конкуренція між страховиками. І ми бачимо, як страховики інвестують у дані та технології, щоб зосередитися на залученні своїх цільових клієнтів. Цей рівень спеціалізованого аналізу даних має вирішальне значення для страховиків, щоб залишатися конкурентоспроможними та актуальними на дуже динамічному ринку".

Автор:  Kenneth Araullo
Джерело:  Insurance Business UK
URL статті:  https://www.insurancebusinessmag.com/uk/news/auto-motor/uk-car-insurance-costs-decline-for-third-straight-quarter-509505.aspx

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес