На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Страхові збитки від стихійних лих досягли $108 млрд за перші 9 місяців 2024 року: Gallagher Re

Версия для печати Версия для печати
16.10.2024 

За перші 9 місяців 2024 року збитки, покриті приватним страховим ринком або державними страховими організаціями, склали щонайменше 108 мільярдів доларів США, що на 5% перевищує середній десятирічний показник у 102 мільярди доларів США, що зумовлено збільшенням частоти малих/середніх страхових подій, особливо в частинах світу з більшим покриттям, – йдеться у новому звіті компанії Gallagher Re.

За даними перестрахувального брокера, за перші 9 місяців 2024 року відбулося щонайменше 28 індивідуальних страхових випадків на мільярд доларів, що ставить 2020 рік на друге місце за кількістю страхових випадків у першому-третьому кварталах за всю історію.

19 з цих подій призвели до багатомільярдних збитків, що є найбільшим показником для страховиків за будь-який рік.

Найдорожчим ризиком на сьогоднішній день залишається ССК, на який припадає більше половини страхових збитків.

Тим часом, загальний економічний збиток від стихійних лих за перші 9 місяців 2024 року склав щонайменше $280 млрд, що нижче, ніж в середньому за останні 10 років у першому-третьому кварталах на рівні $309 млрд.

У звіті Gallagher Re зазначається, що ці оцінки не включають високі збитки від урагану Мілтон, який обрушився на штат Флорида на початку 4 кварталу і, безсумнівно, збільшить ці цифри в кінці року.

Насправді, якщо озирнутися на звіт Gallagher Re за 2023 рік, то середній показник страхових збитків за десятиліття склав 111 мільярдів, тоді як середній показник у 21 столітті – 91 мільярд.

З огляду на те, що ми маємо 108 мільярдів за 9 місяців, не буде несподіванкою, якщо до кінця 2024 року ми отримаємо значно вищий за середній рівень страхових збитків.

Джерело: Gallagher Re

Перестраховий брокер продовжив: "Зараз, коли ми входимо в останній відрізок року, основна увага приділяється тому, що виявилося "перевантаженим" закінченням сезону ураганів в Атлантичному океані.

"Хоча кількість атлантичних штормів була менш активною, ніж спочатку прогнозувалося, цей сезон вже призвів до п'яти ураганів у Сполучених Штатах.

"Університет штату Колорадо, який співпрацює з Дослідницьким центром Gallagher, зазначає, що сприятливі умови повинні зберегтися до листопада. Страхова індустрія також пристосовується до збільшення частоти великих стихійних лих, що відбуваються на нетрадиційних страхових ринках".

Gallagher Re підсумувала: "Відбитки кліматичних змін продовжують ставати все більш очевидними на окремих подіях. 2024 рік залишається на шляху до того, щоб стати найтеплішим роком, коли-небудь офіційно зафіксованим, з найтеплішими першими дев'ятьма місяцями на суші та в океані, виміряними як найтепліші".

Науковий директор Gallagher Re Steve Bowen прокоментував: "Нещодавні урагани Мілтон і Хелен у США, а також значні наслідки катастрофічних повеней в Європі, Азії та Канаді в третьому кварталі підкреслюють зростаючу нестабільність та інтенсивність погодних і кліматичних явищ.

"Глобальні наслідки комбінованих збитків від цих подій підкреслюють нагальну потребу в удосконалених стратегіях управління ризиками та інноваційних страхових рішеннях для кращого захисту громад. Очевидно, що галузь та її партнери повинні об'єднати зусилля, щоб краще адаптуватися до цієї нової норми все більш інтенсивної активності природних катастроф".

Джерело:  Reinsurance News
URL статті:  https://www.reinsurancene.ws/insured-nat-cat-losses-reach-108bn-in-first-9-months-of-2024-gallagher-re/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес