На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Свобода вибору: візит інспектора чи страхування

Версия для печати Версия для печати
27.12.2016 

Усвідомлення того, що існуюча пожежна інспекція, за словами самого ж Арсена Авакова, є дуже корупційною структурою, призвело до наміру МВС її ліквідувати у тому вигляді, в якому ця структура зараз діє. Адже заплутана нормативно-правова база часто давала пожежним інспекторам змогу "закривати очі" на порушення тих, хто вміє "домовлятись", і "гасити бізнес" для тих, хто домовлятись не хотів. Водночас, робота пожежної інспекції не була запорукою того, що всіх норм пожежної безпеки дотримано.

Робоча група, що працює над реформою в МВС, пропонує модель, яка дозволить бізнесу звільнитись від візитів пожежної інспекції і водночас справді довести до ладу всі пожежні норми.

Решта ж бізнесу отримує свободу вибору: і далі "тішитись" візитами пожежної інспекції, або ж застрахуватись і не підлягати на строк дії страхового полісу перевіркам.

Тож в ідеалі бізнес отримує поліс і має спокій, і гарантію, що у випадку пожежі отримає компенсацію, яка дозволить покрити збитки. Страхова компанія отримує клієнта і має інтерес в тому, щоб пожежні норми ним справді дотримувались – адже тоді буде зведений до мінімуму ризик пожежі і, відповідно, потреба у страхових виплатах.

Держава оптимізує штат, економить кошти і спрямовує їх на реальні потреби. У виграші наче всі сторони.

Однак у процесі впровадження природно виникнуть нюанси, які ще варто передбачити. Бізнесу має бути вигідніше з фінансової точки зору застрахуватись, аніж дати хабар.

Страхові компанії мають продумати адекватні критерії страхування, за умови якого держава звільнить бізнес від перевірок. Адже надто суворі критерії не приваблять бізнес, а м’які – можуть стати причиною хвилі страхових пожежних випадків з метою отримання страховки.

"Ми створили робочу групу, куди входять представники Ліги страхових компаній, великих українських та міжнародних страхових компаній, представників бізнесу, громадськості, ДСНС. Розробляємо спільно зручну для всіх модель, яка запрацює, зацікавить бізнес, мотивуватиме підприємців справді якісно дбати про адекватні заходи пожежної безпеки на своєму підприємстві. Ця модель має спрацювати і для страховиків, які мають бути компаніями з надійною історією та репутацією, оскільки на них неминуче ляже обов’язок сплати більших обсягів страхових виплат", – пояснює план реформування Анастасія Дєєва, заступник міністра внутрішніх справ України.

Источник:  Тексти.org.ua
URL статьи:  http://texty.org.ua/pg/article/Oximets/read/73297/Reforma_pozhezhnoji__strahovyj_polis_dobrovolci_donorske

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес