На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Експерт: Страхові виплати аграріям у світі значно перевищують українські

Версия для печати Версия для печати
01.02.2022 

Про це розповіла керівник Аналітичного центру ГС "Аграрний союз України" Лариса Старікова, говориться у повідомленні АСУ.

"У світі, якщо подивитися статистику виплат, вона коливається на 10% навколо 100%. Наприклад при зборі 100% страхових премій виплати сягають 90%, в іншому ж році вони можуть сягати й 110%. Внаслідок того що ця система продумана щодо перестрахування компанії не банкрутують, але статистика така +- 10% від зібраних премій", – пояснила експерт.

При цьому, за її словами, страхові компанії в Україні за весь час існування аграрного страхування, а це 2007-2008 рік з перервами, жодного разу виплати понад 43% не виплачували. А у 2015-2016 році сума виплат взагалі була біля 5%. Ці дані офіційно зібрані Міжнародною фінансовою корпорацією.

"Наша пропозиція (до Мінагрополітики – Ред.) була, щоб участь держави була не в зібранні премій, яких і так 43% виплачується максимум, а у страхових виплатах, тобто коли премії збираються в повному обсязі, але коли настає страховий випадок держава бере участь і страховій немає куди дітися треба свою частину теж виплатити", – сказала Старікова.

На цю мить для роботи у сфері страхування з державною підтримкою працюватиме такий алгоритм, страхова компанія має отримати ліцензію, яка свідчить про те, що діяльність компанії відповідає вимогам закону "Про страхування" та додатковим вимогам, встановленим НБУ. Мінагрополітики ж має надати перелік страховиків, які мають право на страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою.

"Потім страхова компанія подає до Мінагрополітики інформацію про кожен укладений, продовжений або припинений договір страхування, кожен випадок виплати страхового відшкодування або відмови у виплаті страхового відшкодування, а міністерство встановлює форми такого інформування", – додали в ГС.

Источник:  AgroDay
URL статьи:  https://agroday.com.ua/category/novyni/novyny/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес