На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Світова страхова галузь намагається оцінити вартість вторгнення Росії до України

Версия для печати Версия для печати
15.03.2022 

Відповідно думки аналітиків, ринок зазнає змін одразу у декількох сферах, включаючи страхування політичних ризиків, авіаційних та морських, ризиків, пов’язаних з торговельними відносинами. Зрозуміло, впливу зазнає і сегмент страхування енергетики.

Аналітики зазначають щодо страхування політичних ризиків: "Вони можуть включати позови, пов’язані з експропріацією власності, війною, ембарго та закриттям кордону через державні рішення. Ми оцінюємо, що загальні застраховані збитки за політичними ризиками по Україні та Росії становить не менше 2 млрд. долл. США (дуже приблизна оцінка). Якщо доведеться сплачувати хоча б невелику частку з них, це завдасть значного впливу на страховий ринок".

Експерти зазначають, що враховуючи те, що попередження про можливість вторгнення Росії лунали ще за декілька місяців до її початку, то частково страховики заздалегідь зняли військове покриття чи внесли військові дії до виключень в договору.

Наприклад, у кредитному страхуванні контракти можуть бути розірвані протягом однієї доби. Таким чином, страховики могли вжити заходів, щоб обмежити будь-які ризики, що вони прийняли на утримання".

Ще один пом’якшуючий фактор полягає в тому, що Lloyd’s має низьку експозицію ризиків (близько 15%) у Європі. Вплив війни на Східну Європу, за їх оцінками, буде дуже помірним.

А ось страхування енергетичного ринку відносно значне – біля 4%, це один з основних видів страхування Lloyd’s.

Iнші аналітики вказують на вплив військових дій на окремі галузі, зокрема, на авіакомпанії.

Кіберстрахування – ще одна сфера страхування, яка зазнає значного впливу, оскільки кібервійна є невід’ємною частиною сучасної війни. Проте аналітики зазначають, що більшість договорів страхування кіберризиків містять ті ж виключення що ризики військових дій, як і більшість інших страхових договорів.

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес