На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Ахіллесова п’ята російської нафти: страхування

Версия для печати Версия для печати
25.05.2022 

Росія поки що ігнорувала велику частину впливу санкцій на торгівлю нафтою, але страхова галузь загрожує кинути ключ у бізнес, якщо Москва та її клієнти не зможуть заповнити пробіл, що залишився. західними страховими компаніями.

Джерела в галузі заявили, що страховики з Європи та Сполучених Штатів, які домінують на міжнародному морському ринку, зменшили покриття російських нафтових танкерів, щоб уникнути порушення санкцій, введених після вторгнення Москви в Україну. Навіть неросійські кораблі зараз ризикують бути збитими західними страховими компаніями, якщо вони перевозять російську нафту.

Дії західних страховиків можуть підірвати недавній успіх Москви у перенаправленні постачання нафти з Європи та США в Азію, прискорюючи занепад її європейського бізнесу та прориваючи ще більшу діру на енергетичних ринках, оскільки обмеження накладаються на другий за величиною у світі. експортер нафти.

Чотири джерела з судноплавства та промисловості повідомили Reuters, що очікується, що відкликання надійде в червні та липні, коли закінчиться термін дії політики, яка була відкликана цього місяця в очікуванні більш жорстких обмежень ЄС. Вони відмовилися назвати свої імена через делікатність обговорення бізнесу, пов’язаного з Росією.

"Iснує постійний тиск на міжнародних морських страховиків, щоб вони не покривали судноплавні компанії по всьому світу для російської нафти", – сказала Марія Берціліто, аналітик провідної компанії з управління танкерами Signal Maritime Services, що базується в Греції.

Не можна виключати порушення або короткостроковий розрив у морському страхуванні.

Комерційні судна повинні мати страхування захисту та відшкодування (P&I), яке покриває претензії щодо відповідальності перед третіми сторонами, включаючи шкоду, нанесену навколишньому середовищу та травми. Окрема документація на корпус і механізми охоплює судна від фізичного пошкодження.

Хоча страховики, які базуються в країнах, які є основними покупцями російської нафти, можуть втрутитися, схоже, що їхня здатність покривати потенційно величезні ризики полісу шляхом отримання власних страхових полісів від перестраховиків також буде вплинута.

Подібно до того, як західні компанії домінують на ринку морського страхування, американські та європейські компанії домінують на світовому ринку перестрахування, якому зараз необхідно враховувати широкий спектр санкцій, спрямованих на російські судноплавні та банківські інтереси.

Майк Солтхаус, керівник відділу претензій у North, сказав, що він є членом The International, асоціації страховиків, яка забезпечує страхування P&I для приблизно 90% океанських суден.

Державні гарантії?

Без перестрахування страховій компанії, яка складає поліс на нафтовий танкер, швидше за все, знадобиться державна гарантія для покриття потенційних зобов’язань, які можуть сягати мільярдів доларів.

"Iмовірно, що в Росії знайдуться страховики, які зможуть писати програми відповідальності перед третіми особами та перестрахування, які потім можуть підтримуватися суверенним фондом Китаю, Росії чи обох", – сказав Солтхаус, який також є головою Міжнародна група санкцій. підкомітет.

"Технічно це можливо. Це залежить від політичної волі та ринків, на яких Росія зосередить свої поставки".

Наразі клієнти в Iндії та Китаї купують російські поставки нафти, яких уникають на Заході, і через це, згідно з даними промисловості та дилерів, вони дешевші. Російський експорт нафти повернувся до середнього рівня до вторгнення в квітні, згідно зі звітом Міжнародного енергетичного агентства цього місяця. Детальніше

Через відсутність західних страховиків Росія звертається до вітчизняних страховиків, включаючи 4-го постачальника в країні "Iнгосстрах", згідно з трьома галузевими джерелами.

Reuters не зміг визначити, чи російський уряд чи будь-яка інша суверенна країна надала чи планувала надати приватній компанії "Iнгострах" якісь фінансові гарантії. Мінекономіки, транспорту та Iнгосстраху на запити про коментарі не відповіли.

Iндія, давній союзник Москви, купувала російську нафту. За даними Міжнародного енергетичного агентства, його частка в експорті російської нафти з початку цього року зросла до 10% з нуля.

За словами високопоставленого урядовця, Нью-Делі не бачить страхування як перешкоду для майбутніх покупок, оскільки Iнгосстрах несе відповідальність за будь-які ризики, які виникають в офшорних умовах.

"Iндія визнає страхове покриття, включаючи P&I від "Iнгосстраху", тому проблем не буде, якщо судна відповідають правилам входу в порт. Оскільки ми не визнаємо санкції США, ми приймаємо російські кораблі. Наша відповідальність настане лише після того, як кораблі будуть вивантажені ", – сказав чиновник, який попросив не називати цей корабель".

Китай, найбільший у світі імпортер нафти, нарощує закупівлі нафти в Росії за вигідними цінами, свідчать дані про перевезення та нафтотрейдери, які розмовляли з Reuters.

Але китайські страховики, які бажають взятися за бізнес, який раніше покривали їхні західні колеги, ймовірно, потребуватимуть суверенної гарантії, згідно з трьома джерелами в галузі.

"Буде комерційно вигідним рішенням для будь-якого китайського страховика взяти на себе страхове покриття від європейських компаній", – сказав Леонард Лі, партнер консалтингової фірми з питань управління Oliver Wyman.

"Китайські компанії не мають великого досвіду чи знань у цій галузі", – додав він.

Китайські урядовці не відповіли на запити про коментар.

бігати злякано

Iснує прецедент для урядів, які втрутилися, щоб забезпечити морські ризики, пов’язані з відправленням санкціонованих товарів.

У 2012 році Японія скористалася своєю гарантією суверенної відповідальності, щоб допомогти постачанням іранської нафти після того, як західні страховики скоротили покриття через санкції напередодні ядерної угоди з Тегераном.

Японський чиновник, який відмовився назвати ім’я через делікатність цього питання, сказав, що закон, прийнятий у 2012 році, суворо стосується імпорту іранської нафти, і що нові правила повинні погодитися з будь-якими гарантіями, що стосуються Росії.

Двоє японських урядовців, включно з першим джерелом, сказали, що їм не відомо про будь-які обговорення цих планів підтримки.

Джерело в японській промисловості, знайоме з ситуацією, повідомило, що японські страхові компанії все ще надають покриття для танкерів, які перевозять російську нафту, якщо вони не пов’язані з компаніями зі списків санкцій.

Джерело додає, що якщо Великобританія та інші західні перестраховики перестануть пропонувати покриття, цілком ймовірно, що страховики в Японії зроблять те ж саме.

Комплекс санкцій США, ЄС та Великобританії заборонив судам, що належать Росії або під російським прапором, заходити в порти, укладати нові комерційні контракти, залучати капітал або отримувати нове страхове покриття від компаній, що працюють у цих юрисдикціях.

Заборони на страхування іноземних суден, що перевозять російську нафту, немає, але це вважається частиною нового пакету обмежень для Європейського Союзу, який також включатиме заборону на імпорт російської нафти.

Тим часом, страхова галузь самосанкціонує перед будь-якими потенційними майбутніми обмеженнями, а російський морський сектор спостерігає занепад багатьох послуг, включаючи сертифікацію суден провідними іноземними постачальниками – життєво важливі для доступу до портів і страхування – виведення судноплавних компаній Суднові двигуни долучають навчання до свого обладнання.

"Приватні фірми розвиваються більш агресивно та вище, ніж будь-коли уряди, тому що вони бояться інвесторів та активних акціонерів", – сказав Росс Дентон, керівник відділу міжнародної торгівлі юридичної фірми Ashurst Ross Denton.

Источник:  GalagovTV
URL статьи:  https://galagov.tv/ахіллесова-пята-російської-нафти-стр/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес