На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Глобальний ринок морського, авіаційного та транзитного страхування зростатиме щорічно на 6,4%

Версия для печати Версия для печати
09.08.2022 

Глобальний ринок морського, авіаційного та транзитного страхування (MAT) за оцінками GlobalData зростатиме зі зведеним річним темпом зростання (CAGR) 6,4% у 2021-2026 роках завдяки зростанню торгівлі, відновленню авіаційних послуг і попиту на інфраструктурні проекти відновлюваної енергетики.

GlobalData прогнозує, що галузь страхування MAT в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні зросте до 16,2 мільярда доларів у 2026 році з 11,9 мільярда доларів у 2021 році.

За оцінками, страхування MAT відновилося у 2021 році зі зростанням на 7,2% після того, як у 2020 році залишалося майже незмінним, оскільки пандемія COVID-19 негативно вплинула на авіаперевезення та спричинила проблеми з ланцюгом поставок, йдеться у звіті Aviation, Marine & Cargo Global Insurance Market Forecasts.

Триваюча російсько-українська війна буде головним фактором уваги для регіональних страховиків, і очікується, що формулювання договорів страхування можуть бути переглянуті, а премії будуть збільшені під час поновлення программ, щоб переоцінити страхові ризики війни.

GlobalData каже, що створення Регіонального економічного партнерства (RCEP) у січні 2022 року є однією з головних подій, яка створить нові можливості для бізнесу для страховиків. Залучаючи 15 регіональних ринків, включаючи Китай, Японію та Південну Корею, RCEP прагне скасувати до 90% тарифів на товари.

Динаміка премій морського, авіаційного та транзитного страхування

Згідно з даними Конференції ООН з торгівлі та розвитку, RCEP збільшить торгівлю між країнами-членами на 42 мільярди доларів, з яких 40% буде створено за рахунок створення нової торгівлі. Розширення зовнішньої торгівлі автомобільним, морським та повітряним транспортом, якому сприяє RCEP, створить нові можливості для бізнесу для галузі страхування MAT.

GlobalData прогнозує, що страховики MAT виграють від поточного переходу до чистої енергії в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні. Будівництво офшорних енергетичних установок для заміни викопного палива, таких як вітроенергетичні проекти, набуло популярності в регіоні, створюючи попит на лінії страхування морських відновлюваних джерел енергії в рамках страхування MAT. Китай, Iндія, Австралія та Південна Корея є одними з основних ринків вітрової та гідроенергії в регіоні.

Lloyd’s Market Association (LMA) у квітні 2022 року оголосила про статус високого ризику для всіх територіальних вод Росії. Перед цим, у лютому 2022 року, Joint War Committee присвоїв статус високого ризику водам Азовського та Чорного морів. Ці протоки є визначними воротами для транспортування сирої та сільськогосподарської продукції між країнами Азіатсько-Тихоокеанського регіону та європейськими країнами. Судна, які перетинають ці протоки, повинні будуть заздалегідь повідомити про це свого страховика для узгодження умов договору морського страхування.

Азіатсько-Тихоокеанська страхова галузь відкриє можливості для розширення для вітчизняних страховиків, оскільки багато іноземних страховиків, особливо з Європи, або скорочують свою присутність у регіоні, або виходять з ринку через невиправдані втрати від стихійних лих. Крім того, їх відмова від андеррайтингу, пов’язаного з вугільним сектором, для досягнення цілей ESG розширює можливості для вітчизняних страховиків.

Проте прибутковість страхових компаній залишається вразливою до посилених загроз безпеці, спричинених геополітичною напруженістю, проблемами ланцюга поставок, нестабільністю цін на нафту та екстремальними погодними наслідками.

Источник:  Форіншурер
URL статьи:  https://forinsurer.com/news/22/08/09/41597

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес