На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Глобальний ринок кіберстрахування в 2025 році може зрости до $10,6 млрд

Версия для печати Версия для печати
12.08.2022 

Доходи від кіберстрахування зростатимуть із загальним річним темпом зростання понад 10% з 6,4 мільярда доларів у 2020 році до 10,6 мільярда доларів у 2025 році.

Згідно зі звітом "Cybersecurity in Insurance", страховики повинні обережно орієнтуватися на цю тему, інакше ризикують постраждати від репутаційної шкоди через витік даних або відмову здійснити виплату кіберстрахування.

GlobalData зазначає, що зі стрімкою цифровою трансформацією страхового сектора зростає кіберризик. Сектор швидко впроваджує цифрові технології, включаючи хмарні сервіси, Iнтернет речей, штучний інтелект і аналітику даних, щоб конкурувати з insurtech-сектором, задовольнити потреби споживачів щодо персоналізації та зручних цифрових інтерфейсів, а також у відповідь на пандемію COVID-19.

Російсько-Українська війна збільшила ймовірність фінансованих державою кібератак, спрямованих на критичну інфраструктуру, військові операції та бізнес. Ці атаки не лише націлені на страховиків, але призводять до дорогих виплат і завдають шкоди репутації тих, хто не бажає платити. Так було з Ace American, на яку у 2022 році її клієнт Merck подав до суду за те, що вона не відшкодувала збитки під час атаки програми-вимагача NotPetya у 2017 році.

Дослідження GlobalData SME Insurance Survey 2021 дійшло висновку, що поширеність кіберстрахування серед МСП Великобританії впала з 12,6% у 2020 році до ще нижчих 11,2% у 2021 році. Не тільки страховики стикаються з вищими кіберризиками, кіберстрахування стає все більш ризикованим для страховиків. Надання кіберстрахування тепер набагато ризикованіше для страховиків, і, як повідомляється, деякі групи програм-вимагачів націлені на компанії з полісами кіберстрахування, оскільки вони, швидше за все, заплатять викуп хакерам.

Тому не дивно, що такі компанії, як AXA та AIG, переглядають свої умови кіберстрахування, щоб пом’якшити вищий ризик виплат за рахунок підвищення премій або зменшення страхового покриття.

Водночас менше малих і середніх підприємств прагнуть придбати кіберстрахування через кризу вартості життя та зростання накладних витрат, що ускладнює для них можливість дозволити собі повне страхове покриття. Ця проблема лише загострюється тим, що страховики підвищують ціни на кіберстрахування.

Источник:  Форіншурер
URL статьи:  https://forinsurer.com/news/22/08/12/41619

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес