На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Зростання інфляції в Європі суттєво вплине на прибутковість страхових компаній

Версия для печати Версия для печати
24.08.2022 

Зростання інфляції в Європі, яка підскочила до 8,9% у липні 2022 року, що є найвищим показником за останні 25 років, вплине на прибутковість страхових компаній протягом наступних двох років, вважає GlobalData.

Очікується, що зростання премій буде повільнішим, оскільки зростання інфляції вплине на здатність страхувальників сплачувати вищі премії. Крім того, середня вартість претензії зросте, що зменшить маржу прибутку компаній ризикового страхування.

Загальні страхові виплати в Європі зростуть на 5,1% у 2022 році, тоді як премії зростатимуть нижчими темпами – на 4,9%.

Iнфляція в європейських країнах різко зросла з початку 2021 року. Спочатку це було пов’язано з тривалим економічним впливом COVID-19, але було ще більше посилено російсько-українською війною і пов’язаними з цим перебоями в ланцюзі поставок у 2022 році.

Після цього ціна за середній відшкодування зросла, що вплинуло на більшість ліній ризикового страхування, особливо страхування майна, автотранспорту та спеціального страхування.

Страхування майна дуже вразливе до інфляції, оскільки витрати на реконструкцію та ремонт безпосередньо пов’язані з вартістю матеріалів і робочої сили.

Очікується, що такі фактори, як зростання цін на сировину, перебої з постачанням і нестача робочої сили, підвищать середню вартість претензій як для комерційного, так і для домашнього страхування. Страхові відшкодування майна зростуть на 6,4% у 2022 році, а премії зростуть на 5,6%.

Очікується, що зростання страхових відшкодувань з автострахування зросте з 1,6% у 2021 році до 4% у 2022 році проти зниження зростання премій з 6,4% у 2021 році до 4,3% у 2022 році.

Це пов’язано з вищими витратами на заміну, виплатами третіми сторонами, судовими витратами та заробітною платою. Зростання вартості претензій вплине на резерви страхових відшкодувань, які використовуються для виплати неврегульованих претензій за попередні роки.

GlobalData підтверджує, що тягар зростання інфляції та розміру виплат спонукає страховиків переглянути свої ризики, що призведе до збільшення тарифів як за новими страховими полісами, так і за проолонгованими.

Зростання інфляції та криза вартості життя призведуть не лише до підвищення страхових тарифів і ускладнення умов на ринку, але також підштовхнуть страхувальників до недострахування та триматимуть прибутковість страхових компаній під тиском.

Очікується, що досягнення балансу між прибутковістю, зростанням премії, а також утриманням клієнтів стане ключовим напрямком діяльності європейських страховиків протягом наступних кількох років.

Источник:  Форіншурерv
URL статьи:  https://forinsurer.com/news/22/08/24/41680

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес