На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Глобальні страховики активно працюють над інноваційними підходами до інвестицій

Версия для печати Версия для печати
28.09.2022 

Глобальні страхові компанії в цьому році працюють над інноваційними підходами до інвестування на тлі швидкої зміни ринкових умов, підвищення стійкості структури портфеля, управління ліквідністю та інтегровані технології.

У 11-му щорічному глобальному страховому звіті BlackRock було опитано 370 страхових інвесторів на 26 ринках, що представляють майже 28 трильйонів доларів активів під управлінням.

Високий відсоток опитаних страховиків планує прискорити перегляд портфеля, щоб збалансувати ризик і ліквідність. Згідно зі звітом, 79% планують переглянути свій довгостроковий стратегічний розподіл активів (SAA), а майже половина (48%) цього року переглянуть порогові значення схильності до ризику.

Крім того, 60% страховиків повідомили про інфляцію як про головне занепокоєння на ринку, а нестабільність цін на активи (59%) і ліквідність (58%) відстають від них. Для подальшої диверсифікації своїх портфелів 87% страховиків планують збільшити асигнування на приватні інвестиції протягом наступних двох років, що, за оцінками аналітиків, представлятиме середнє збільшення на 3% порівняно з їх поточними асигнуваннями.

Страховики також планують збільшити відрахування на ліквідні активи: 37% респондентів мають намір виділити готівкові кошти та 31% – фіксовані доходи.

Поточний інвестиційний ландшафт є результатом серйозних потрясінь за останні два роки, і очікується, що невизначеність лише зростатиме. Страховики розуміють, що масштабні інновації та спритний підхід будуть критично важливими для навігації у складних умовах, що попереду.

Страховики зберігають постійний апетит до ризикових активів, але в міру того, як ми переходимо від тривалого періоду стабільного зростання та інфляції до нового режиму підвищеної макроекономічної та ринкової волатильності, їхні цілі стають більш динамічними, ніж пошук прибутку чи загальна диверсифікація. На основі всього портфеля страховики зараз переоцінюють роль, яку має відігравати кожен клас активів для підвищення стійкості.

Страховики набувають все більшої популярності щодо включення екологічних, соціальних питань та управління (ESG) і кліматичних міркувань в інвестиційний процес.

Понад дві третини респондентів повідомили, що, швидше за все, або дуже ймовірно, запровадять ESG у своїх портфелях протягом наступних 24 місяців. Крім того, 85% повідомили, що, швидше за все, візьмуть на себе зобов’язання щодо конкретних кліматичних цілей для свого портфелю. 62% опитаних страховиків вважають прийняття рішень, пов’язаних із стійкістю, основною тенденцією, що формує їхню галузь у найближчі роки.

BlackRock зазначив, що правильні технології та інструменти будуть критично важливими для страховиків для забезпечення узгодженості в аналітиці сталого розвитку, із застосуваннями, включаючи нормативне розкриття інформації та звітність, аж до оцінки розподілу інвестицій.

Iнвестиції в технології для управління ризиками також були пріоритетними для страховиків, які, поряд із впровадженням нових підходів до інвестування, таких як ETF-облігації, є частиною постійних інновацій в управлінні ризиками.

65% страховиків повідомили про цифрову трансформацію та технології як про найважливішу тенденцію в страховій галузі протягом наступних 12-24 місяців, порівняно з 44% у 2021 році. Майже всі (98%) повідомили про використання штучного інтелекту, машинного навчання, прогнозної аналітики, блокчейн або комбінації цих технологій, причому прогнозна аналітика використовується як для управління страховим бізнесом (65%), так і для інвестиційних операцій (72%).

Що стосується майбутніх інвестицій у технології, переважна більшість опитаних страховиків планує надавати пріоритет інвестиціям для управління активами та пасивами (68%), а також дотримання нормативних вимог (54%) та ринкових даних (53%).

Що стосується впровадження нових інвестиційних підходів, страховики повідомили, що вони планують збільшити використання ETF з фіксованим доходом у своїх портфелях, насамперед для потенційного покращення ліквідності (54%) і прибутковості (48%).

8 з 10 найбільших страхових компаній США повідомляють про використання боргових ETF, причому п’ять запровадили їх після нестабільних ринків у березні 2020 року. Цього року BlackRock визначила 17 страхових компаній у Європі, на Близькому Сході та в Африці, які вперше використовують ETF.

Враховуючи, що ETF з фіксованим доходом часто розглядаються як ефективні механізми отримання прибутку та доходу в недорогий і масштабований спосіб, BlackRock нещодавно прогнозував, що активи глобальних облігацій ETF під управлінням можуть досягти 5 трильйонів доларів до 2030 року, а страхові інвестори є основним рушієм цього нового підходу.

Источник:  Форіншурер
URL статьи:  https://forinsurer.com/news/22/09/29/41838

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес