На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Глобальні катастрофи в світі спричинили страхові збитки на $123 млрд, повідомляє Verisk

Версия для печати Версия для печати
06.10.2022 

Очікується, що в середньому на рік катастрофи в усьому світі призведуть до страхових збитків на суму близько 123 мільярдів доларів порівняно з 74 мільярдами доларів фактичних збитків за останні 10 років.

Згідно зі звітом Verisk про глобальні збитки Global Modelled Catastrophe Losses Report, до ключових факторів збитків належать кількість і вартість майна, яке піддається ризику, природна мінливість, коли відбуваються збитки, зміна клімату та антропогенні фактори.

Найбільш значущим фактором, що спричинив збільшення втрат від катастроф за останні кілька років, є зростання рівня опромінення та вартості заміни. Обидва вони представлені продовженням будівництва в зонах підвищеної небезпеки, а також високим рівнем інфляції, що підвищує витрати на ремонт і реконструкцію.

Для страховиків важливо регулярно переоцінювати свої ризики, особливо в найбільш вразливих міських і прибережних районах. Оновлення вартості заміни майна, що використовується в моделюванні катастроф та інших процесах, допомагає забезпечити більш обґрунтоване уявлення про ризик.

У звіті також відзначається природна мінливість, пов’язана зі збитками від глобальних катастроф, відзначаючи поточний 5-річний період фактичних збитків, за яким одразу слідують 10 років нижчих рівнів збитків, що підкреслюється меншою кількістю збиткових ураганів у Атлантичному басейні.

За сучасних кліматичних умов можуть і ймовірно виникнуть більші роки страхування збитків, хоча ринок все частіше використовує термінологію "вторинних ризиків" для позначення ризику, не пов’язаного з ураганами та землетрусами, збитки від сильних штормів і лісових пожеж є, навпаки, первинний і суттєвий.

Моделі Verisk оцінюють більш ніж 40% ймовірність зазнати середнього збитку за 5 років понад 100 мільярдів доларів. Це говорить про те, що останні 5 років не слід розглядати як незвичайні. Моделі показують щонайменше 50% шансів відчути один рік у наступному десятилітті зі страховими збитками понад 200 мільярдів доларів.

Усі катастрофи можуть призвести до збитків, незалежно від того, є вони окремою великою подією, сукупністю менших чи комбінацією обох.

Моделі Verisk ефективно фіксують масштаб останніх втрат, але також вказують на те, що можливі роки більш екстремальних втрат. Страховики продовжують інвестувати в моделі катастроф, які забезпечують глобальне та всебічне уявлення про складну природу ризику сьогодні та найближчого клімату.

Источник:  Форіншурер
URL статьи:  https://forinsurer.com/news/22/10/06/41872

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес