На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Ремонт "Північного потоку" після вибухів стає все менш ймовірним – Reuters

Версия для печати Версия для печати
25.10.2022 

Страховики та перестраховики російського проекту "Північний потік-1" не знають, як реагувати на потенційні претензії у сотні мільйонів доларів. Вжити будь-яких дій їм заважає відсутність підтвердженої причини вибухів, які зруйнували газопроводи.

Про це пише Reuters. За даними видання Munich Re та синдикати на лондонському ринку Lloyd’s, які є одними з основних страховиків "Північного потоку-1", можуть не продовжити страхове покриття.

Якщо страховка не буде продовжена, перспективи ремонту та відновлення роботи газопроводу, що доставляє газ до Європи по дну Балтійського моря, стануть менш ймовірними, – зазначає агентство. Його джерела повідомили, що позов про пошкодження та порушення роботи трубопроводу ще не було подано.

Однак страховики зможуть оскаржити будь-який такий позов на тій підставі, що збитки були результатом акту самосаботажу або наслідком війни. У жодному з таких випадків ризики зазвичай не покриваються страховкою.

Ще одна потенційна проблема – санкції проти "Газпрому", який є головним власником "труби". Навіть якщо якийсь із страховиків погодиться заплатити компенсацію, проведення транзакцій може виявитися заблокованим.

Як повідомляв OBOZREVATEL, німецькі силовики вважають, що газопроводи "Північний потік" та "Північний потік-2" дистанційно підірвали за допомогою пристрою, який випустили з корабля. При цьому головний підозрюваний – Росія.

Диверсії на "Північних потоках" сталися 26 вересня. Хоча жоден із трубопроводів не використовувався під час вибухів, вони були заповнені газом.

Росія звинуватила у цих диверсіях Захід та Україну. Проте винним може бути саме Кремль. Експерти називають кілька можливих причин – від юридичного обґрунтування для припинення постачання газу до Європи (форс-мажор) до спроб запустити "Північний потік-2", який був заморожений у лютому 2022 року.

Вже після цього інциденту президент РФ Володимир Путін звинуватив Україну у спробі нібито підірвати "Турецький потік". Також Путін збрехав, що Україна "вчинила три теракти" проти Курської атомної електростанції.

Источник:  OBOZREVATEL
URL статьи:  https://news.obozrevatel.com/ukr/economics/economy/remont-pivnichnogo-potoku-pislya-vibuhiv-stae-vse-mensh-jmovirnim-reuters.htm

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес