На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Fitch зберіг "нейтральний" прогноз щодо європейського ринку перестрахування

Версия для печати Версия для печати
23.11.2022 

Прибутки чотирьох основних перестраховиків Європи впали за 9 місяців 2022 року порівняно з тим же періодом 2021 року. Fitch Ratings заявило, що це сталося через більші збитки від природних катастроф, нижчу віддачу від інвестицій та зміцнення резервів.

У середньому Munich Re, Swiss Re, Hannover Re та SCOR продемонстрували двозначне зростання премій у перестрахуванні майна та від нещасних випадків на фоні зростання цін, зростання попиту та підвищеної схильності до ризику. Амбіції щодо зростання були підкріплені дуже високою достатністю капіталу в 2022 році після підвищення процентних ставок.

Основні європейські перестраховики повідомили про зниження рентабельності чистого прибутку від капіталу на 6 процентних пунктів до 3% у середньому за 9 місяців 2022 року. Однак відмінності в схильності до ризику та керуванні призвели до широкого розходження результатів серед чотирьох.

Великі збитки від стихійних лих, списання інвестицій в акціонерний капітал і зміцнення резервів через високу інфляцію збитків стали причинами погіршення доходів. Перестрахування життя та здоров’я продемонструвало кращий технічний результат у всіх чотирьох аналогів, частково через меншу кількість позовів у разі смертності від Covid-19.

Усі перестраховики виграли від вищих цін у перестрахуванні, крім страхування життя, і більшість повідомили про двозначне зростання премії за 9 місяців 2022 року – за винятком Swiss Re, яка зайняла більш обережну позицію щодо певних угод про розподіл квот, оскільки вважала їхнє ціноутворення недостатнім.

Діяльність з перестрахування життя та здоров’я збільшила прибуток завдяки кращому технічному результату, включно зі зниженням вимог щодо смертності від Covid-19.

Fitch зберегло свій "нейтральний" фундаментальний секторальний прогноз для глобального перестрахування, щоб відобразити очікування, що базові фінансові показники сектора будуть загалом стабільними у 2023 році зі зростанням цін і вищою прибутковістю реінвестування, що компенсує зростання інфляції збитків і зниження вартості активів.

Усі перестраховики постраждали від урагану Ян, який нещодавно обрушився на Флориду. Незважаючи на це, компанія заявила, що зберігає "нейтральний фундаментальний секторальний прогноз" щодо глобального перестрахування. Завдяки тому, що він назвав "загалом стабільним базовим рівнем прибутковості" наступного року.

Підвищення цін і зростання доходів від реінвестування допоможуть компенсувати високу інфляцію претензій, дорожче покриття ретроцесії та нижчу вартість активів.

Источник:  Форіншурер
URL статьи:  https://forinsurer.com/news/22/11/23/42034

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес