На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Підвищення тарифів на ОСАЦВ Польща на 2023 рік

Версия для печати Версия для печати
07.12.2022 

Польські страхові компанії можуть бути змушені вперше з 2017 року збільшити тарифи з ОСЦПВ, враховуючи постійне зростання витрат на врегулювання витрат, написали польські ЗМI, цитуючи Rankomat, локальний страховий агрегатор. За підсумками другого кварталу 2022 розмір середньої виплати досяг 8,750 злотих, що на 5,2% більше відповідного періоду минулого року.

Крім того, з 1 листопада 2022 р. набрали чинності нові рекомендації Польського органу фінансового нагляду щодо врегулювання вимог з автострахування. Діяльність у відповідності до вимог нового документу може призвести до збільшення суми виплат ще на 19-27%, як прогнозують аналітики ринку.

"KNF (Комісія з фінансового нагляду) виправдовує запровадження нових рекомендацій, серед іншого тим, що необхідно припинити демпінг з боку деяких страхових компаній, бо це знижує якість врегулювання страхових подій.

У свою чергу представники польської Страхової палати (об’єднання страховиків) зауважують, що нові правила впливатимуть не лише на ціни на страхування, а також на розцінки автосервісів та евакуаторів. Тому значне зростання цін на ОСЦПВ 2023 році здається неминучим", – вважають експерти.

Згідно з даними агрегатору Rankomat, у 2015 році середня премія з ОСЦПВ становила 434 злотих. В 2016-2017 показник зріс до 779 злотих, але внаслідок "цінових війн" в наступні роки тарифи знову знизилися. У той же час середній розмір збитку постійно зростав, і ця тенденція лише посилилась останнім часом.

1 злотий = 8,3 гривні.

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес