На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Тарифи на перестрахування залишаться важливою темою в світі в 2023 році

Версия для печати Версия для печати
20.12.2022 

Тарифи на перестрахування продовжать залишатися важливою темою в 2023 році, оскільки продовжується підвищення цін на нерухомість у США на 50%. Навантаження на перестрахові місткості може підштовхнути деяких страховиків до збереження більшого ризику та власного утримання, потенційно збільшуючи прибутки, але додаючи волатильності.

За даними Goldman Sachs, нинішня ситуація сприятлива для страхового ринку, незважаючи на макроневизначеність. Однак новий капітал не з’явився, щоб допомогти у стриманому поновленні договорів перестрахування.

Підвищення тарифів для поновлення перестрахування на випадок катастрофи в інших країнах, включаючи Європу, все ще може бути одним із найзначніших за останні роки.

Тарифи на автострахування зростуть наступного року, прогнозують аналітики після опитування андеррайтерів (див. TOP Global Reinsurers in World).

Goldman Sachs також зазначив, що потенціал перестрахування є напруженим, оскільки тарифи потенційно можуть зрости більш ніж на 50% для катастрофічних ризиків. Схоже, що навантаження на місткості призведе до переговорів у січні при пролонгації договорів, коли деякі перестраховики потенційно зіткнуться з рішенням щодо збереження більшого ризику.

Перестраховики згадують про потенційну можливість виведення більшої кількості бізнесу з ринків E&S, оскільки свободне ціноутворення та форми перестрахування матиме все більше значення.

Тарифи перестрахування майнових катастроф повинні зрости більш ніж на 10%, коли договори будуть оновлені в січні 2023 року, підтримуючи андеррайтингову маржу проти зростаючих претензій через високу інфляцію та зміну клімату.

Як правило, дві третини нефакультативного перестрахування поновлюється в січні, з регіональним фокусом на Європі.

Підвищення цін і вищі прибутки від реінвестування допоможуть компенсувати наслідки зростання інфляції претензій і зниження вартості активів. У 2023 році Fitch очікує двозначного зростання відсоткової ставки премії для покриття майнових катастроф через застраховані збитки на суму близько 120 мільярдів доларів у 2022 році та збільшення частоти та серйозності позовів у зв’язку зі стихійними лихами.

Зростання цін буде найбільш відчутним у регіонах, які найбільше постраждали від стихійних лих у 2022 році, включаючи Австралію, Флориду та Францію. Ймовірно, ураган "Ян" спричинив від 35 до 65 мільярдів доларів страхових збитків, що робить його однією з найдорожчих природних катастроф.

Источник:  Форіншурер
URL статьи:  https://forinsurer.com/news/22/12/20/42148

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес