На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

2023-й рік буде непростим для страховиків та перестраховиків майна та автотранспорту

Версия для печати Версия для печати
26.12.2022 

Після поновлення договорів у 2023 році тарифи на перестрахування нерухомості повинні підвищитися на 50%, щоб компенсувати перестраховикам зростання витрат на врегулювання та допомогти відновити прибутковість.

За прогнозом McKinsey P&C & Auto Insurance Outlook, ландшафт страхових відшкодувань у секторі страхування майна та відповідальності стає дедалі складним через безпрецедентне зростання відшкодувань. Є багато основних причин, серед них пандемія COVID-19, вторгнення в Україну та збої в глобальному ланцюжку поставок. Керівники відділу врегулювання вже стикалися зі зростанням виплат протягом останніх кількох років. Прибутковість компаній знаходиться під загрозою через зростання інфляційного тиску та і неймовірно низьку маржу на багатьох страхових ринках, що ще більше загострює проблему.

За даними EY, у 2023 році тарифи перестрахування майна від катастроф необхідно збільшити на 50%, щоб допомогти боротися зі зміною клімату та відновити прибутковість. Відновлення динаміки частоти позовів після пандемії та значне збільшення середнього відшкодування у сфері автострахування та майна створюють додаткові проблеми для P&C-галузі. Дотримання стратегії може допомогти страховикам не тільки вижити в цьому складному інфляційному середовищі, але й випередити своїх конкурентів.

Страховики житла та автотранспорту чекають складного 2023 року, оскільки підвищення процентних ставок і погіршення економічної ситуації впливають на ціни та попит.

Хоча зростання процентних ставок разом із перспективою зниження інфляції протягом 2023 року сприятиме загальній прибутковості страховиків, очікується, що економічне середовище, пов’язане зі зниженням доходів домогосподарств, тиском на вартість життя та невизначеним ринком житла, негативно вплине на попит у сфері особистого страхування.

Спеціалізовані страхові компанії повинні будуть покращити андеррайтинг, щоб досягти кращих результатів у 2023 році. Дані свідчать про те, що зміна клімату сприяє більшій частоті стихійних лих, особливо ураганів, у той час як макроекономічні та геополітичні обставини безпосередньо впливають на посередників, страховиків та їхніх клієнтів.

Оскільки страховики прагнуть досягти більшої прибутковості в наступному році, основна увага буде зосереджена на збереженні відношення до ризиків та внесенні необхідних коригувань тарифів під час пролонгацій у 2023 році.

Окрім зосередження уваги на дисципліні андеррайтингу та управлінні витратами, страховому ринку також потрібно буде уважно стежити за змінами законодавства та податковими реформами, які очікуються наступного року.

Источник:  Форіншурер
URL статьи:  https://forinsurer.com/news/22/12/26/42188

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес