На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Авіаційний ринок страхування переживає найскладніші часи за понад два десятиліття

Версия для печати Версия для печати
08.02.2023 

Аналітики Aon заявили, що глобальний ринок авіаційного страхування пережив найважчі пролонгації договорів перестрахування за останні два десятиліття, зі значним підвищенням тарифів та обмеженнями перестрахового покриття.

У новому звіті про динаміку ринку перестрахування в січні брокер зазначив, що страховики, які продовжили перестрахування в 2023 році, стикаються з "невизначеним ринком", на якому все ще не вирішені потенційно значні збитки від російсько-української війни.

Однак, залежно від того, як розвиватимуться збитки, потенціал авіаційного перестрахування може опинитися під тиском, у той час як перестраховики, ймовірно, вимагатимуть від деяких клієнтів вищих рівнів власного утримання під час майбутніх пролонгацій.

1 січня є ключовим оновленням у секторі авіаперестрахування, оскільки низка великих авіаційних страховиків забезпечує свій перестраховий захист на найближчий рік.

Аналітики відзначили, що, хоча місткість перестрахування залишалася достатньою, щоб задовольнити попит, це мало свою ціну, оскільки тарифи значно зросли для перестрахування авіаційних ексцедентів від збитків, тоді як види захисту від авіакатастроф зазнали найвищого зростання.

Положення та умови також зіткнулися з тиском під час поновлення договорів, оскільки перестраховики перейшли до обмеженого покриття авіації на землю та покриття війни третіми сторонами у покритті всіх ризиків.

Авіаційні перестраховики тепер виключають воєнні ризики з авіаційного страхування за межами спеціалізованого військового ринку. Проте місткість авіаційного перестрахування від ризиків війни була в основному обмежена, оскільки більшість страховиків не змогли придбати бажані рівні покриття військових ризиків.

Крім того, 1 січня стався після періоду безпрецедентних втрат для авіаційного ринку, а саме через нещодавнє погіршення матеріальних запасів за історичною великою авіаційною претензією з блокування авіафлоту іноземних лізингодавців на росії, а також через невизначеність щодо потенційних виплат, що виникають через триваючу українсько-російську війну.

Аналітики додали, що історичний збиток – найбільший збитковий подія в історії авіаційного ринку – дорівнює доходу ринку авіаційного перестрахування за понад десятиліття, більшу частину якого покриває перестрахування.

Крім того, на відміну від перестрахування, тарифи авіаційного страхування стабілізувалися у 2022 році після кількох років зростання.

Aon заявив, що авіаційні страховики тепер стикаються з перспективою перекласти значно вищі витрати на перестрахування на своїх страхувальників.

Авіація є сектором, який особливо залежить від перестрахування, де авіастраховики передають до 80% свого бізнесу перестраховикам.

Пропускна спроможність здебільшого залишалася адекватною на рівні січневих пролонгацій, але авіаційні перестраховики зменшили розміри своїх ліній, частково через обмежену доступність ретро-покриття. Оскільки конкуренція в авіаційному перестрахуванні дещо знизилася, учасники ринку працюють над створенням нових перестрахових можливостей.

Источник:  Форіншурер
URL статьи:  https://forinsurer.com/news/23/02/08/42351

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес