На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Європейські перестраховики повідомили про зниження прибутків у 2022 році

Версия для печати Версия для печати
28.03.2023 

Європейські перестраховики Hannover Re, Munich Re, SCOR і Swiss Re повідомили про зниження прибутків у 2022 році через високу інфляцію, зростання процентних ставок і пов’язані з кліматом витрати призвели до зниження андеррайтингу та інвестицій.

Згідно даних Fitch Ratings, у 2022 році спроби підняти тарифи виявилися недостатніми, щоб компенсувати вищу інфляцію. Це стало результатом великих збитків, пов’язаних із погодними явищами та війною в Україні, які часто перевищували бюджети, а також рекордну інфляцію, що вимагала зміцнення резервів протягом останніх років страхування; і вищі процентні ставки призводять до зниження справедливої ​​вартості для всіх основних класів активів.

Майже всі великі європейські перестраховики повідомили про погіршення комбінованих коефіцієнтів збитковості у 2022 році для підрозділів P&C перестрахування.

Однак Munich Re вдалося уникнути цієї тенденції, оприлюднивши покращений комбінований коефіцієнт завдяки розміру та диверсифікованості портфелів перестрахування, крім страхування життя.

SCOR продемонстрував найбільше погіршення результатів андеррайтингу, оскільки на нього понад пропорційно вплинула посуха в Бразилії та втрати національних катастрофічних збитків у Франції.

Збільшення резервів додало 6,2% до звітного комбінованого співвідношення, що значно перевищує 1,8% у Swiss Re. Hannover і Munich Re змогли перерозподілити існуючі резерви, щоб підвищити рівень резервування в тих сферах діяльності, які найбільше постраждали від сильного зростання інфляції.

У перестрахуванні майна як Munich Re, так і Hannover Re зарезервували 1,5% чистих зароблених премій (NEP) на конфлікт в Україні, SCOR резервує 1,1%, а Swiss Re 0,8%.

Основний технічний результат, який вимірюється нормалізованим комбінованим коефіцієнтом і коригується на значні збитки та рух резервів за попередній рік вище або нижче бюджету, також погіршився у 2022 році для всіх основних європейських перестраховиків.

Проте комбіновані показники покращаться на 400 базисних пунктів у 2023 році завдяки кращим тарифам, жорсткішим умовам, а також виключенню війни з багатьох оновлених договорів перестрахування.

Позиція капіталу великої четвірки залишалася дуже сильною у 2022 році завдяки різноманітному поєднанню збільшення субординованого боргового капіталу, позитивній кореляції коефіцієнтів платоспроможності з вищими процентними ставками та нижчими інвестиційними ризиками.

Fitch також очікує, що чотири основні перестраховики скористаються поточною сприятливою ціновою ситуацією, щоб збільшити свої резерви до рівня до 2022 року.

Порівняно з 2022 роком темпи зростання цін на перестрахування у великих частинах бізнесу, які планувалося оновити в січні 2023 року, значно прискорилися. Найвищий рівень премії спостерігався у сферах нерухомості та спеціалізованих напрямках, які постраждали від війни в Україні.

Рейтингове агентство дійшло висновку, що складне ринкове середовище з кращими цінами та умовами сприятиме покращенню маржі андерайтингу в 2023 році, тоді як макроекономічна невизначеність, волатильність фінансового ринку, а також зростання вимог у зв’язку зі стихійними лихами залишаться проблемами цього року.

Источник:  Форіншурер
URL статьи:  https://forinsurer.com/news/23/03/28/42495

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес