На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Глобальний ринок кіберстрахування уповільнює темпи зростання через стабілізацію тарифів

Версия для печати Версия для печати
28.03.2023 

Глобальний ринок кіберстрахування починає уповільнювати темпи зростання через стабілізацію тарифів і скорочення страхових місткостей. У той же час, як ринок розвивається, потрібні нові рішення для усунення системних ризиків.

Згідно зі звітом AM Best, пандемія COVID-19 перевела більшу частину працівників на віддалену роботу. Технологія була, але багатьом підприємствам не вистачало засобів кіберзахисту своїх систем.

Це призвело до зростання кіберзлочинності, серед яких найпоширенішими були програми-вимагачі. Одночасне зростання популярності криптовалют також зробило програмне забезпечення-вимагачів прибутковим для злочинців, збільшивши розмір страхових відшкодувань.

На це страховики відреагували підвищенням страхових тарифів, збільшенням власного утримання страхувальників та скороченням лімітів.

Спочатку кіберстрахування зазнало зниження тарифів та премій, але в 2021 році середнє квартальне зростання цін на кіберстрахування становило +26%, досягнувши піку в 34% у четвертому кварталі. У 2022 році зростання цін було все ще високим, але темпи зростання сповільнилися.

Рейтингове агентство заявило, що високий попит на кіберстрахування та значне підвищення тарифів за останні роки зробили цей сегмент найшвидше зростаючим у галузі страхування майна та від нещасних випадків США.

За оцінками AM Best, у 2022 році премії з кіберстрахування оцінюються від 8 до 11 мільярдів доларів, порівняно з 2,7 мільярдами доларів лише два роки тому. Однак середнє квартальне зростання цін на страхові продукти дещо сповільнилося після досягнення піку в 34% у четвертому кварталі 2021 року.

Це сталося навіть тоді, коли кіберстраховики залишаються консервативними щодо лімітів і часток. Більшість страховиків скорочують страхові ліміти. Вони також приділили більше уваги управлінню сукупними кіберзагрозами, враховуючи системний ризик.

"Кіберризики не мають сезонних або географічних обмежень, — каже Крістофер Грем, старший галузевий аналітик AM Best. "Кіберподія може початися в Європі, поширитися на Північну Америку, а потім через Тихий океан в Азію. Поширення кіберподій через кордони заважає страховикам диверсифікувати кіберризики".

У міру того, як ринок розвивається, з’являються нові рішення щодо страхового покриття. Квотне перестрахування стало популярним серед страховиків, які відчувають дискомфорт від кіберризиків і потребують досвіду перестрахування та капіталу для андерайтингу.

Крім того, ринок цінних паперів, пов’язаних зі страхуванням ILS вийшов на кіберринок, забезпечивши додаткову місткість.

У звіті AM Best зазначено, що ринок кіберстрахування ще не зазнав катастрофічних втрат. З урахуванням приблизно 5 мільярдів доларів премії у 2021 році, зростання збитків до 1 мільярду доларів напружить ринок, т.я. більші збитки страховикам важко покрити. Будь-яка кіберкатастрофа може змусити ринки переглянути ці рішення щодо перестрахування та ILS.

Отже, страховики та перестраховики починають включати збитки від катастроф у моделі ціноутворення. Як і ринок майнового страхування, кіберстраховики дедалі частіше розрізняють кіберризики від природних катастроф.

Андеррайтери мають найкращі можливості для швидкого реагування на зміну ринкових умов, тоді як державні регулятори, викликані бюрократичними та політичними міркуваннями, можуть бути не такими спритними, щоб реагувати на зміни рикових умов.

Источник:  Форіншурер
URL статьи:  https://forinsurer.com/news/23/03/28/42498

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес