На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Рівень угод злиття і поглинання упав до найнижчого рівня за 10 років

Версия для печати Версия для печати
31.03.2023 

У США обсяг таких угод знизився на 44%, а в Європі ще більше – на 70%

У першому кварталі 2023 року активність у сфері глобальних M&A знизилася до найнижчого рівня за понад десять років, оскільки підвищення процентних ставок, висока інфляція та побоювання рецесії підірвали бажання компаній до укладання угод.

Обсяг злиття та поглинання в першому кварталі скоротився на 48% і на 30 березня склав $575,1 млрд порівняно з $1,1 трлн за аналогічний період минулого року, згідно з даними Dealogic.

Банківська криза, що почалася в березні з Silicon Valley Bank у США і поширилася на Європу з продажем Credit Suisse Group AG кредитору UBS Group AG, схвилювала ринки і зупинила багато операцій, кажуть представники інвестиційних банків та юристи.

"У першому кварталі спостерігався надзвичайний рівень волатильності та невизначеності – більше, ніж очікувалося до початку року. I це вплинуло на відстрочку деяких угод", — сказав Ану Айєнгар з JPMorgan Chase & Co.

Обсяги злиття та поглинання впали на 44% до $282,7 млрд в США і на 70% до $81,87 млрд в Європі. Обсяг угод в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні знизився на 29% до $176,1 млрд.

Загальна кількість угод на суму понад $10 млрд значно знизилася порівняно з минулим роком, оскільки апетит до великих стратегічних об'єднань зменшився на тлі посилення антимонопольного законодавства та макроекономічної невизначеності.

"Перший квартал пройшов так, як ми й припускали, за винятком банківської кризи, яка була нам потрібна найменше", — сказав Демієн Зубек з Freshfields Bruckhaus Deringer.

Серед великих угод цього кварталу були придбання компанією Pfizer Inc за $43 млрд розробника препаратів для лікування раку Seagen, угода консорціуму на чолі з Silver Lake за $12,5 млрд з виробником програмного забезпечення Qualtrics International Inc, а також поглинання компанією CVS Health Corp за $10,6 млрд постачальників послуг первинної медичної допомоги Oak Street Health Inc.

Источник:  MIND
URL статьи:  https://mind.ua/news/20255573-riven-ugod-zlittya-i-poglinannya-upav-do-najnizhchogo-rivnya-za-10-rokiv

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес