На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Польща: Ціни на автострахування знов впали за підсумками 1 кв. 2023 р.

Версия для печати Версия для печати
14.04.2023 

Розрахунки, зроблені страховим агрегатором Rankomat, показують, що протягом 1 кв. 2023 року ринок страхування автомобілів зафіксував чергове падіння цін порівняно з аналогічним періодом минулого року. Середня премія з ОСЦПВ знизилася на 9,6% (52 злотих/11 євро) і склала 490 злотих (105 євро). У той же час зниження цін не таке динамічне, як у попередні роки.

Rankomat зазначив, що середні ціни на страхування автомобілів динамічно зростали у 2015-2017 роках. У цей період найвищий рівень був досягнутий у першому кварталі 2017 року (+57,5% порівняно з першим кварталом 2016 року). Середня премія почала зменшуватися лише в кінці 2017 року.

"За перші три місяці 2023 року середня премія з ОСЦПВ зменшилася на 1,4% порівняно з попереднім кварталом. Це скоріше ефект незначних коригувань цін у окремих страхових компаній, ніж загальне зниження премій. Ціни на поліси залишаються стабільними з 3 кв. 2022 року, але економічна ситуація свідчить про необхідність висхідного тренду.

Підвищення інфляції та постійно зростаючий середній розмір претензій з ОСЦПВ, рано чи пізно змусять страховиків змінити свою цінову політику", — прокоментував Томас Масадло, генеральний директор Ранкомата.

URL статьи:  https://sądeckie.pl/artykul/cenu-oc-lekko-drgnely

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес