На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Moody’s провело опитування страховиків щодо стратегії ESG та моделювання кліматичних ризиків

Версия для печати Версия для печати
18.05.2023 

Moody’s Analytics провело інтерв’ю та опитування 30 крупних страхових та перестрахових компаній з Європи, Північної Америки, Азії та Австралії.

Метою опитування було визначити поточний рівень інтеграції клімату в процеси управління ризиками та звітності, дізнавшись про плани страховиків у цій сфері.

Серед респондентів були представники страхування життя, здоров’я, P&C, перестрахування та інших пов’язаних фінансових установ. Звіт доповнює дослідження Moody’s за вересень 2022 року "Climate Risk Modelling and Risk Assessment Process".

Опитування показало, що 52% респондентів вважають, що очікуються значні зміни в поточних інструментах і моделях для врахування впливу кліматичних ризиків або "усвідомлення кліматичних ризиків".

34% очікують, що зміна клімату призведе до покупки або розробки нових моделей оцінки ризиків. Це було поширене переконання серед перестраховиків.

Лише 14% компаній планують боротися з кліматичними ризиками, використовуючи наявні можливості управління ризиками.

Страховики в усьому світі не можуть ігнорувати вплив зміни клімату на їхній бізнес, звітність і ESG стратегію.

Під час наших інтерв’ю ми помітили, що деякі страховики в таких юрисдикціях, як США, більш схильні чекати, доки вимоги не будуть остаточно розроблені. Здається, вони також обирають шлях мінімальної відповідності, зазначає Барбара Зонневельд, директор з управління продуктами Moody’s.

Ступінь, до якої поточні можливості потрібно буде змінити, ймовірно, призведе до того, що 62% компаній захочуть мати єдину систему, здатну підтримувати як кількісне, так і якісне розкриття інформації.

2022 рік став роком безпрецедентного прогресу в регулюванні звітності про клімат у всьому світі. Значні зміни за останній рік означають, що звітність про клімат незабаром стане обов’язковою в багатьох юрисдикціях.

  • У Європейському Союзі вимоги матимуть форму Європейських стандартів звітності про сталий розвиток (ESRS).
  • У США вимоги будуть формуватися відповідно до інформації про зміну клімату Комісії з цінних паперів і бірж (SEC).
  • У Британії перша хвиля компаній почала звітувати в рамках Цільової групи з розкриття фінансової інформації, пов’язаної з кліматом (TCFD), яка згодом стане обов’язковою і в інших юрисдикціях.

Окрім відповідності звітності, страховики почали розуміти вплив клімату на управління ризиками, стратегію та їхній загальний бізнес. Багато хто вже працював над розробкою, впровадженням і вдосконаленням даних, моделей, систем і процесів, пов’язаних з кліматом і ESG.

З огляду на швидкість нещодавніх глобальних нормативних актів і посилення тиску з боку інвесторів, вони можуть незабаром опинитися під обов’язковими рамками, такими як ISSB, які працюють над створенням глобальної системи звітності.

Відсутність належного розкриття кліматичної інформації також може зробити їхній бізнес більш ризикованим для міжнародних інвесторів. Зміна клімату швидко стала одним із найважливіших ризиків, з якими стикаються страховики. Тому його відповідне внутрішнє вимірювання та управління буде життєво важливим для забезпечення стійкості довгострокової бізнес-стратегії.

Багато страховиків вирішують діяти як "лідери" на ринку, розуміючи, що раннє впровадження добровільної системи дає їм кілька додаткових років для підготовки та тестування своїх систем і процесів перед тим, як те, що неминуче може стати обов’язковою звітністю.

Оскільки стає доступним більше даних і продовжують вдосконалюватися моделі, кліматичні ризики та можливості стають краще зрозумілими та можуть бути краще інтегровані в стратегічні рішення страховиків, надаючи їм конкурентну перевагу.

Швидка інтеграція клімату в усі аспекти діяльності страховика з кліматичними сценаріями на передньому плані дасть страховикам операційну перевагу та краще розуміння управління зростаючими фізичними ризиками та ризиками зміни клімату.

Він також задовольнить зростаючі запити інвесторів у всьому світі, які шукають інформацію про підходи до кліматичних ризиків і стратегічні дії, вжиті для їх адаптації або пом’якшення під час переходу до низьковуглецевої економіки.

Источник:  Форіншурер
URL статьи:  https://forinsurer.com/news/23/05/18/42654

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес